Erdem Koleji Ögrencileri Uluslararasi Sinavda Ter Döktü

Özel Erdem Koleji’nde, Uluslararasi Kanguru Matematik Dernegi Türkiye Temsilciligi tarafindan düzenlenen ortaokul ögrencileri arasinda uluslararasi düzeyde gerçeklestirilen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Bilimleri Final Sinavinda ter döktü.

Erdem Koleji Ögrencileri Uluslararasi Sinavda Ter Döktü
“Hedef Türkiye’de ilk 10’a girmek”

Gaziantep’in basarili egitim kurumlarindan olan Özel Erdem Koleji’nde hafta sonu ortaokul ögrencilerinin katildigi uluslararasi düzeyde gerçeklestirilen Kanguru Matematik ve Fen Sinavi yapildi. Gaziantep Özel Erdem Koleji’nin il sinav merkezi oldugu Kanguru Matematik ve Fen Bilimleri Sinavinda Erdemli ortaokul ögrencileri hem bilgilerini ölçtü hem de fen ve matematik bilimlerinin eglenceli yönünü kesfettiler. Her yil sinavda yüzde 5’lik basari dilimine girerek büyük basari gösteren Erdemli ögrenciler, ayni basariyi bu yil da sürdürmeyi ve Türkiye’de ilk 10’a girmeyi hedefliyor. Erdem Koleji, daha önce Uluslararasi Amerika Matematik Olimpiyatlarinda ögrencileri toplamda 9 Altin, 15 Gümüs, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep’i ve Türkiye’yi gururlandirmisti. Erdemli ögrenciler ayrica YKS’de 3 ögrenci toplam 5 derece yaparak ilk 1000’de yer alirken, YKS’de ilk 3 binde 13 derece, ilk 5 binde 20 derece elde etmisti.

“Erdem Koleji ögrencilere isik oluyor”

Gaziantep Özel Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, Uluslararasi düzeyde düzenlenen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Sinavi’na da ev sahipligi yaptiklarini belirterek, ‘’ Ortaokul ögrencilerimizin Fen Bilimleri ve Matematik alaninda yeteneklerini görmek, bilgilerini eglence ile harmanlamak ve Matematik ve Fen Bilimlerine olan ilgilerini artirmak amaciyla Gaziantep Sinav Merkezi olan Erdem Koleji Kampüsümüzde Kanguru Fen Bilimleri ve Matematik Sinavini gerçeklestirdik. Bu sinav ile ögrencilerimizin analiz etme, arastirma ve sorgulama becerilerini artirmayi, fen ve matematik zekâlarini ön plana çikarmayi hedefliyoruz. Erdem Koleji olarak gelecegi aydinlik olan ögrencilerimize isik olmayi hedefliyor, Uluslararasi sinavlara da ev sahipligi yapmaya devam ediyoruz. Son olarak sinavda yeteneklerini ortaya koyan ögrencilerimize ve emegi geçen tüm ögretmenlerimize tesekkür ediyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA