Eczacilik Fakültesinin Birinci Ve Ikinci Sinif Ögrencileri Beyaz Önlük Giydi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Eczacilik Fakültesi ve 56. Bölge Erzincan Eczaci Odasi is birliginde, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi ev sahipliginde Eczacilik Günü kutlanarak “Beyaz Önlük Giyme” töreni düzenlendi.

Eczacilik Fakültesinin Birinci Ve Ikinci Sinif Ögrencileri Beyaz Önlük Giydi
Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme” törenine Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, Erzincan Belediye Baskan Yardimcisi Serkan Özger, Rektör Yardimcilari A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Basibüyük, Prof. Dr. Çagri Çirak, Erzincan Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyildiz, fakülte dekanlari, 56. Bölge Erzincan Eczaci Odasi Baskani Ecz. Burak Sarikaya, Eczacilik sektörünün önde gelen isimleri, Eczacilik Fakültesi ögretim üyeleri ile ögrenciler ve aileler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan baslayan program EBYÜ Eczacilik Fakültesi ile ilgili izletilen tanitim filmi ile devam etti. Tanitim programinin ardindan açilis konusmalarina geçildi.

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi Eczacilik Fakültesi mezunu ögrenciler adina bir konusma yapan Cansu Kahriman, yaptigi konusmada : “Bugün, 14 Mayis Bilimsel Eczacilik Günü’nü kutluyoruz. Bu özel günde, mezuniyetimizin yaklastigi gerçegiyle birlikte heyecan duyuyoruz. Eczacilik alaninda aldigimiz egitim sayesinde, mesleki anlamda genis bir yelpazede faaliyet gösterebilecek yetkinliklere sahip oluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletin Istiklalini Yine Milletin Azim ve Karari Kurtaracaktir’ sözünde belirtildigi gibi, eczacilarin gelecegi, azim ve kararliliklariyla sekillenecektir. Bugünü daha parlak yarinlara tasiyacak olan eczacilarin azmiyle, meslegimizin gelecegine güvenle bakiyor ve ‘iyi ki eczaciyim’ diyorum ” dedi.

14 Mayis Eczacilik Günü ve EBYÜ Eczacilik Fakültesinin Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde konusan 56. Bölge Erzincan Eczaci Odasi Baskani Ecz. Burak Sarikaya ise, “Bugün burada eczacilar isiginda bir araya gelmis bulunuyoruz. Bugün biz eczacilar için bir bayram günüdür. Eczacilik insan sagligini korumak için çalisan toplumun en önemli meslek gruplarindandir” dedi.

Sarikaya, insanlarin yasam kalitesini artirmak için çaba gösterdiklerini ifade ederek eczacilarin birbirlerine destek olmasi gerektigini vurguladi. Beyaz önlügün önemine deginen Sarikaya: “Beyaz önlük biz eczacilarin sembolüdür bu önlük eczaciligin sayginligini ve güvenilirligini simgeler. Bu önlügü giydikçe insanlarin sagligini korumak için her zaman en iyisini yapmakla yükümlü oldugunuzu unutmayin” diyerek konusmasini sonlandirdi.

Eczacilik Fakültesi ögretim üyesi Prof. Dr. Öztekin Algül, EBYÜ Eczacilik Fakültesinin üniversitenin ilk akredite fakültesi olmasina dikkat çekerek, fakültenin hedefleri arasinda “aktif yüksek lisans ve doktora programlarinin açilmasi ve yeni programlarin planlanmasi”, “eczacilik fakültesi ders müfredatlarinin güncel dünyayla uyumlu hale getirilmesi”, “fakülte ihtiyaçlarina yönelik yapisal degisikliklerin yapilmasi”, “ders uygulamalari ve degerlendirmelerinde dünya standartlarinin yakalanmasi”, “Anadolu’da yeni nesil bir eczacilik fakültesi” olma hedeflerinin bulundugunu belirtti.

Algül, konusmasini “Bizleri bir araya getiren ve yol gösteren Eczacilik Günümüzü kutluyoruz ve kutlamaya devam edecegiz. Eczacilik mesleginin önemini dünyaya israrla anlatmaya devam edecegiz” diyerek sonlandirdi.

14 Mayis Eczacilik Günü dolayisiyla düzenlenen törende konusan Rektör Prof. Dr. Akin Levent, genç bir üniversite olmasina ragmen Erzincan Binali Yildirim Üniversitesinin akreditasyon basarisinin büyük bir önem tasidigini ifade ederek Eczacilik Fakültesi ve akreditasyon alan diger programlarin basarisini bir kez daha kutladi. Konusmasinda Eczacilik mesleginin önemine de vurgu yapan Rektörümüz, “Degerli ögrenciler, çok önemli bir meslege adim atiyorsunuz. Bugün hem birinci hem de ikinci sinif ögrencileri beyaz önlük giyecek. Simdiden hayirli olsun. 14 Mayis Eczacilik Günü vesilesiyle hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan, EBYÜ Eczacilik Fakültesi ögretim üyeleri ve ögrencileriyle olusturulan Eczacilik Fakültesi Korosu tarafindan bir müzik dinletisi yapildi. Dinletinin ardindan üniversitemiz yönetimi tarafindan EBYÜ Eczacilik Fakültesi birinci ve ikinci sinif ögrencilerine beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin ikinci oturumu ile devam eden program, EBYÜ Eczacilik Fakültesi ögrencilerinin poster sunumlari ve Atabey ilaç Arge /inavasyon Yönetim Kurulu Üyesi Dogan Tasdelen’in sunumunun ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA