Cumhurbaskani Erdogan, Balkan Ülkelerinde En Çok Begenilen Lider Oldu

Uluslararasi Cumhuriyetçiler Enstitüsü’nün (IRI) 2024 Bati Balkanlar Anketi’ne göre, 4 Balkan ülkesinde en begenilen dünya lideri Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan oldu.

Cumhurbaskani Erdogan, Balkan Ülkelerinde En Çok Begenilen Lider Oldu
Uluslararasi Cumhuriyetçiler Enstitüsü (IRI), Balkan ülkesinde en begenilen dünya liderini belirlemek üzere bir anket gerçeklestirdi. IRI’nin 2 Subat-5 Mart 2024 tarihleri arasinda Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Karadag, Kuzey Makedonya ve Sirbistan’daki vatandaslarla yaptigi son bölgesel ankette “Asagidaki dünya ve bölge liderleri hakkinda çok olumsuz, biraz olumsuz, biraz olumlu ya da çok olumlu düsünceleriniz mi var?” sorusu soruldu. IRI’nin 2024 Bati Balkanlar Anketi’ne göre Kuzey Makedonya, Karadag, Bosna Hersek ve Arnavutluk’ta en begenilen dünya lideri siralamasinda birinci sirada Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan yer aldi. Cumhurbaskani Erdogan, Kosova’da en çok begenilen 2. lider olurken, Sirbistan’da ise en çok begenilen 3. lider oldu.

Ankete göre Kuzey Makedonya vatandaslarinin yüzde 66’si Cumhurbaskani Recep Erdogan’i begendigini ifade etti.

Erdogan’i yüzde 49 ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, yüzde 37 ile ABD Baskani Joe Biden ve yüzde 35 ile Çin Devlet Baskani Xi Jinping takip ediyor.

Karadag’da vatandaslarin yüzde 56’si “Erdogan” dedi

Karadag’da vatandaslarin yüzde 56’si Cumhurbaskani Erdogan’i begendigini ifade ederken, onu sirasiyla yüzde 50 ile Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, yüzde 46 ile Çin Devlet Baskani Xi Jinping, yüzde 39 ile ABD Baskani Joe Biden izledi. Bosna Hersek’te ise vatandaslarin yüzde 61’i Cumhurbaskani Erdogan’i begendigini belirtirken, onu yüzde 37 ile Biden ile Putin ve yüzde 36 ile Jinping takip etti. Arnavutluk vatandaslarinin yüzde 71’i Cumhurbaskani Erdogan’i begendiklerini kaydederken, onu sirasiyla yüzde 64 ile Biden, yüzde 11 ile Jinping ve yüzde 8 ile Putin izledi. Kosova’da en begenilen dünya lideri yüzde 85 ile ABD Baskani Joe Biden olurken, onu yüzde 82 ile Erdogan takip etti. Sirbistan’da en begenilen dünya lideri yüzde 80 ile Rusya Basbakani Vladimir Putin olurken, onu yüzde 73 ile Xi Jinping ve yüzde 35 ile Erdogan takip etti.
Kaynak: İHA