Bu Is Yerine 'Akraba' Giremez

Adana’da bir kisi akrabalarindan zarar görünce açtigi is yerine, ‘Akrabalarimiz giremez’ ve ‘Akrabalarim oturamaz’ dövizleri asti. Is yeri sahibi, “Ne gelirse akrabadan gelir derler. Akrabalarim olmayinca her seyin sahibi oldum” dedi.

Bu Is Yerine 'Akraba' Giremez
Merkez Yüregir ilçesinde yasayan Sahin Ataban (40), Sinanpasa Mahallesi’nde 3 sene önce sikma ve ev yemekleri satmak için küçük bir is yeri açti. Ancak iddiaya göre Ataban’in akrabalari is yerini sürekli zabitaya sikayet edip Ataban’in is yapmasini engelledi.

‘Akrabalarim giremez’ dövizi asti

Akrabalariyla sürekli sorunlar yasayan Ataban, en sonunda akrabalariyla görüsmemeye basladi.

Ayrica Ataban, is yerinin girisine ‘Akrabalarim giremez’ ve ‘Akrabalarim oturamaz’ dövizleri asti. Dövizleri görenler ise fotografini çekip sosyal medyada ve aile gruplarinda paylasmaya basladi.



“Akrabalarinizla görüsmeyin”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Sahin Ataban, “Ne gelirse akrabadan gelir derler. Yabancidan bir sorun gelmez. Akrabalarim olmayinca her seyin sahibi oldum. Ben su satarak bu islere basladim ve kendi is yerimi açtim. Akrabalarim beni gördükçe su satiyorum diye küçümsediler. Rabbim onlari ters çevirdi ve bana böyle bir yer nasip etti. Insanlara tavsiyem akrabalarinizla görüsmeyin” ifadelerini kullandi.

“Daha büyük yazi asacagim”

Hiçbir akrabasindan yardim göremedigini anlatan Ataban, “Amcamin çocuklarinin durumu çok iyiydi ama bana hiç yardimci olmadilar. Buraya gelmeyen kalmadi. Vergi dairesi, polis, zabita hepsi geldi. Ben burada ekmegimin pesindeyim. Ben de en sonunda böyle bir yazi astim, akrabalarim da bunu gördüler. Eger Allah nasip ederse daha büyük bir yer açarsam daha büyük yazi asacagim” diye konustu.

Öte yandan Sahin Ataban, yaziyi görenler tarafindan olumlu tepkiler aldigini da belirtti.

Yaziyi görüp sasiran müsterilerden Mustafa Coskuner, “Benim bildigim akraba akrabaya destek verir ama bu adam demek zarar görmüs. Hakli da olabilir” dedi.

Kaynak: İHA