Bu Göl Yilda Sadece 2 Ay Ortaya Çikiyor

Artvin’in Ardanuç ilçesinde bin 400 metre rakimda yilda sadece 2 ay ortaya çikan, yagmur ve eriyen kar sulari ile olusan Usot Gölü son dönemde ziyaretçi akinina ugruyor.

Bu Göl Yilda Sadece 2 Ay Ortaya Çikiyor
Ardanuç’un Tosunlu Köyünde bulunan Usot Gölü’ne çikanlar doganin ve güzel havanin tadini çikartirken, gölün son konuklari yoga tutkunlari oldu.

Dogal güzellikleri ve huzur verici atmosferi ile bilinen Usot Gölü kiyisinda gerçeklestirilen yoga etkinligi, yoga severlerin katilimiyla ilgi gördü. Usot Gölü’nün sakin sulari ve çevresindeki yemyesil doga, yoga yapmaya gelen katilimcilar sabahin erken saatlerinde göl kiyisinda toplu yoga seansi yapti.

Konuyla ilgili açiklama yapan Herkes için Spor Federasyonu Artvin Il Temsilcisi Artvin Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Sube Müdürü Mehmet Basköylü "Burasi son dönemlerde çok popüler oldu ve gerçekten doga harikasi bir yer. Turizm destinasyonu noktasi olarak olsun etkinlik alani olarak olsun mükemmel bir yer. Biz de burada sporu turizme entegre etmek için böyle bir planlama yaptik. Yoga antrenörümüzün kursiyerlerinin dogada yoga etkinligi yapmak gibi bir talebi vardi. Böyle bir talebin üzerine 19 Mayis organizasyonu faaliyetlerimiz içerisinde bunu da degerlendirdik" dedi.

Yoga ve Wellness Egitmeni Müjde Ayse Demiroglu ise "Kursiyerlerimden böyle bir istek vardi. Biz de Gençlik Spor Il Müdürlügümüze bu istegimizi götürdük, onlar da kabul ettiler sag olsunlar, tesekkür ederim. Güzel bir etkinlik oldu, hava güzeldi, herkes mutlu oldu" diye konustu.

Kaynak: İHA