Bisikletliler Trafikte Farkindalik Için Sessiz Sürdü

Bursa’da Nilüfer Kent Konseyi Bisiklet Grubu, trafikte yaralanan ve hayatini kaybeden bisiklet sürücüleri için sessiz sürüs gerçeklestirdi. Dünya genelinde ve Türkiye’de 36 ilde sürücüler siyah giyinerek 20 kilometre hizin üstüne çikmadi.

Bisikletliler Trafikte Farkindalik Için Sessiz Sürdü
Nilüfer Kent Konseyi Bisiklet Grubu bisiklet sürücüleri trafikte var olduklarini göstermek amaciyla dünya genelinde ve Türkiye’de 36 ilde ayni anda "Sessiz Sürüs" etkinligi düzenledi.

Nilüfer Kent Konseyi önünden baslayan tur, sehir içinde devam etti. Sürücüler sessiz sürüs esnasinda dikkat çekmek amaciyla siyah giyinerek 20 kilometre hizin üstüne çikmadi.

Trafikte yaralanan ve öldürülen bisiklet sürücülerini anmak için dünyanin birçok ülkesinde es zamanli olarak sessiz sürdüklerini ifade eden Nilüfer Kent Konseyi Bisiklet Grubu Baskani Idris Yüce, "Sessiz Sürüs, halka açik yollarda bisiklet sürerken ölen bisikletçileri anmak ve yaralananlara destek olmak amaciyla her yil yapilan uluslararasi bir bisiklet turu. Bu sürüs bisikletlilerin yollarda, özellikle de trafikten kaynaklanan tehlikeler konusunda sürücülerin, halkin ve karar vericilerin farkindaliginin artirilmasina yardimci olmak amaciyla yapiliyor. Ilk ’Sessiz Sürüs’, 2003 yilinda Dallas, Tekas’ta Chris Phelan tarafindan düzenlendi.

Birçok katilimci bu deneyimi çok etkileyici buldu. Tek seferlik bir etkinlik olarak düsünülse de o günden bu yana her yil tekrarlaniyor. Dünyanin dört bir yanindaki bisikletçiler bu harekete katildi.

Çogu Amerika Birlesik Devletleri ve Antartika da dahil olmak üzere 7 kitanin tamaminda yaklasik 400 noktada katilim saglanarak her yil büyüyor. ’Sessiz Sürüs’ Mayis ayinin üçüncü çarsamba aksami yapiliyor. Bu yil da 15 Mayis Çarsamba günü dünyanin birçok ülkesi ile es zamanli bir sekilde saat 19.00’da trafikte yaralanan ve öldürülen bisikletçi dostlarimizi anmak, haklarimiz için farkindalik olusturmak ve sürücülere yolu paylasmalari gerektigini anlatmak için toplandik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA