Baskan Eren Ali Bingöl Açiklamasi 'Tuzla Engelsiz Yasam Imkanlarini Saglayan Bir Kent Olmali'

Tuzla’da 10-16 Mayis Engelliler Haftasi kapsaminda Türkiye 1.Lig’inde mücadele eden Tuzla Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takimi gösteri maçi yapti. Maçi ziyaret eden ve oyuncularla basketbol oynayan Tuzla Belediye Baskani Eren Ali Bingöl, “Tuzla engelsiz yasam imkanlarini saglayan bir kent olmali. Zamaninda birçok adim atilmis ama yeterli degil, daha fazla adim atacagiz” dedi.

Baskan Eren Ali Bingöl Açiklamasi 'Tuzla Engelsiz Yasam Imkanlarini Saglayan Bir Kent Olmali'


Tuzla Belediyesi, Engelliler Haftasi’ni ilçenin dört bir yaninda düzenlenen çesitli farkindalik programlari ile kutlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Mercan Sehir Park’inda düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi Gösteri Maçi, vatandaslar tarafindan da yogun ilgiyle karsilandi. Maçi ziyaret eden ve oyuncularla sohbet eden Tuzla Belediye Baskani Eren Ali Bingöl, “Engelsiz basketbol takimimiz çok kiymetli bir is yapiyor, onlarla gurur duyuyorum. Birinci ligdeymisiz, biraz önce hafif bir antrenman yaptik, süper lige çikariz diye düsünüyorum” seklinde konustu.



“Engelsiz basketbol takimimiz çok kiymetli bir is yapiyor”

Tuzla Belediye Baskani Eren Ali Bingöl, “Tuzla engelsiz yasam imkanlarini saglayan bir kent olmali. Zamaninda birçok adim atilmis ama yeterli degil, daha fazla adim atacagiz. Engelli komsularimiza spor yapmalarindan, sosyallesme alanlarina, ise gidis gelislerinden; kaldirimlari, sosyal tesisleri ve park alanlarini kullanmalarina; spor yapma imkanlarindan, kültürel faaliyet alanlarina dahil edilmelerine kadar birçok alanda destek verdigimiz ve gerekli sartlari sagladigimiz bir Tuzla olmali. Bu bizim adimiza ekstra bir is degil, yerine getirecegimiz bir zorunluluktur. Engelsiz basketbol takimimiz çok kiymetli bir is yapiyor, onlarla gurur duyuyorum. Birinci ligdeymisiz, biraz önce hafif bir antrenman yaptik, süper lige çikariz diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Bedensel Engelliler Basketbol Birinci Lig’inde mücadelemizi sürdürüyoruz”

Tuzla Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Baskani ve sporcusu Önder Barutçu ise, “Tekerlekli sandalye basketbolu oynuyoruz, Türkiye Basketbol Federasyonu’na bagli Bedensel Engelliler Basketbol Birinci Lig’inde mücadelemizi sürdürüyoruz. 10-16 Mayis Engelliler Haftasi olmasi dolayisiyla Tuzla Belediyesi’nin düzenledigi etkinlik kapsaminda Mercan Park’inda Tuzla halkina bir gösteri maçi yapiyoruz. Bizi destekleyen ve seyretmek için gelen herkese tesekkür ederiz” diye konustu.



“Sartlar esitlenince var olabilecegimizi göstermek için de spor yapiyoruz”

Gelisim psikologu ve Tuzla Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takimi oyuncusu Figen Eroglu Ada ise günün anlam ve binaen su konusmayi yapti: “Biz, uzun yillardan beri tekerlekli basketbol ile ugrasan hem yönetici hem de oyuncu kisminda bulunan insanlariz. Sartlar esitlenince, sartlar saglaninca, hiçbir kurali degistirmeden esit sartlarda her zaman var olabilecegimizi göstermek için de spor yapiyoruz. Engelliler Haftasi olmasi dolayisiyla farkindalik olusturabilmek için bugün buradayiz. Tuzla Belediye Baskani Eren Ali Bingöl’ün destegi hep üzerimizde, bunun da sözünü aldik, kendisine tesekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA