Aile Destek Merkezi Projesi Kursiyerlerinden Dönem Sonu Sergisi

Osmaniye’de Aile Destek Merkezi (ADEM) Projesi kursiyerlerinin hazirladigi el emegi ürünlerle sene sonu sergisi açti.

Aile Destek Merkezi Projesi Kursiyerlerinden Dönem Sonu Sergisi


Osmaniye Aile Destek Merkezinde Halk Egitim Merkezi Müdürlügü destegiyle; giyim, mefrusat ve amigurumi (el sanatlari) açilan 4 farkli kursta, 162 kursiyerin hazirladigi el emegi ürünler sene sonu sergisinde gelenlerin begenisine sunuldu. Valilik Fuaye alaninda düzenlenen sergi açilisi Vali Erdinç Yilmaz, protokol mensuplari ile birlikte yapti.

Kursiyerlerin sosyal alanda kendilerini gelistirirken aile bütçesine de katki saglayabildiklerini söyleyen Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi Müdür Vekili Abdurrahman Sefa Akkoyunlu, “Kursiyerlerimizin özgüvenlerinin artmasi, mesleki beceriler kazanmasi, aile içi iletisiminin güçlenmesi, ekonomik alanda kendi ayaklarinin üstünde durabilmesi, çesitli kültürel geziler ve sergiler sosyal faaliyetlerinin arttirilmasi hedeflenmektedir. Osmaniye’de faaliyette geçildiginden bu yana Aile Destek Merkezimizden 308 kadin kursiyerimiz yararlanmistir. 20 Mayis tarihinden itibaren giyim, mefrusat, amigurumi, taki tasarim dallarinda 4 kursumuz, 162 Kursiyerimizle faaliyetlerine devam edecektir ”dedi.



Sergide kursiyerlerin el emegi ürünlerinin bulundugu stantlari ziyaret eden Vali Erdinç Yilmaz, “Aile Destek Merkezimizde kursiyerlerimiz, el emegi göz nuru geleneksel el ürünlerini basarili bir sekilde yapmislar. Emegi geçen bütün arkadaslarima tesekkür ediyorum. Halk Egitim Merkezimizdeki ögreticiler tarafindan bu kurslar verilmektedir. Bu imkanlar verildiginde ne kadar güzel seyler ortaya çiktigini, kursiyerlerimizin ne güzel çalismalar yaptiklarini görmüs olduk. Kursiyerlerimizin hepsini ayri ayri kutluyorum, çalismalarinda basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA