1 Mayis'ta Polise Mukavemet Gösterilmesine Iliskin Detaylar Savciligin Sevk Yazisinda Ortaya Çikti

Istanbul’da 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde taskinlik çikararak polise mukavemet gösterilmesine iliskin detaylar Savciligin sevk yazisinda ortaya çikti. Yazida, bazi süphelilerin tas, sopa ve damacanalarla polise saldirdigi belirtilirken, 8 polis memurunun da olaylarda yaralandigi aktarildi.

Istanbul’da 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nde kisitlama tedbirlerine ragmen taskinlik çikaran ve polislere mukavemet gösteren süpheliler tespit edilerek gözaltina alinmisti. Sorusturma çerçevesinde emniyetteki islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi’na sevk edilen süphelilerden 49’u çikarildiklari nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderilirken 28 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Detaylar ortaya çikti

Konuya iliskin detaylar Savciligin Sevk yazisinda ortaya çikti. Yazida, güvenlik güçlerine tas ve sopalarla saldiran sahislarin kimlik bilgilerinin tespit edilmesi için Istanbul Emniyet Müdürlügü Güvenlik Sube Müdürlügü’nce yapilan çalismalarda, olaya dair tüm güvenlik kamera görüntüleri ile basina yansiyan görüntülerin bir arada degerlendirilerek kisilerin tespit edildigi belirtildi.

Tas, sopa ve damacanalarla saldirdiklari kaydedildi

Savciligin sevk yazisinda, süphelilerin 1 Mayis’ta Taksim Meydani’na çikmak amaciyla Saraçhane’de toplandigi, güvenlik hatti kurulmasina ve Taksim Meydani’nda gösteri ile yürüyüs yapilmasinin yasaklanmasina karar verilmis olmasina ragmen süphelilerin gruplar halinde güvenlik güçlerine tas, sopa ve damacanalarla saldirdiklari ve mukavemet gösterdikleri aktarildi.

8 polis memurunun da yaralandigi belirtildi

Olay sebebiyle 8 polis memurunun yaralandiginin belirtildigi sevk yazisinda ayrica, 35 boy kalkani, 77 görev kalkani, 1 adet el telsizi, 22 adet kask, 23 adet gaz maskesi, 1 adet ZET tüfeginin zarar gördügü aktarildi.
Kaynak: İHA