Ordu'da Bir Haftada Yaklasik 15 Bin Araç Denetlendi

Ordu’da polis ekipleri tarafindan trafik kazalarini azaltmaya yönelik yapilan denetimlerde son bir haftada 14 bin 976 araç ve sürücüsü kontrol edildi.

Ordu'da Bir Haftada Yaklasik 15 Bin Araç Denetlendi
Emniyetten yapilan açiklamada, son bir haftada Ordu genelinde 45 yaralanmali ve 1 ölümü trafik kazasinin meydana geldigi, bu kazalarda 66 kisinin yaralandigi bildirildi.

Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan, trafik kazalarini azaltmaya yönelik yapilan denetimler çerçevesinde 32 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, 40 sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan, 18 araç sürücüsüne drift ve hatali serit degistirmekten, 87 araç sürücüsüne kirmizi isik ihlalinden, 229 araç sürücüsüne hiz sinirlarini asmaktan, 45 araç sürücüsüne seyir halinde cep telefonu ile konusmaktan, 124 araç sürücüsüne emniyet kemeri kullanmamaktan ve 12 araç sürücüsüne kask kullanmamaktan cezai islem yapildi.

Ekiplerin yapmis olduklari diger denetimler ile birlikte toplam 14 bin 976 araç kontrol edildi, bin 256 araç sürücüsüne çesitli maddelerden islem yapildi, 29 araç trafikten men edildi ve 32 araç sürücüsünün sürücü belgesi geri alindi.
Kaynak: İHA