Fiziksel Tiyatro Oyunu Türkiye'den Sonra ABD'de Sahneleniyor

Genç tiyatro oyuncusu ve yönetmen Bedirhan Sezer, teatral baglamda hareketin fizikselligine odaklanan bir tiyatro türü olarak tanimlanan fiziksel tiyatroyu, Türkiye’den sonra ABD’de yayginlastirmak istedigini açikladi.

Fiziksel Tiyatro Oyunu Türkiye'den Sonra ABD'de Sahneleniyor


Istanbul’da basladigi tiyatro serüvenini ABD’de sürdüren yetenekli genç oyuncu ve yönetmen Bedirhan Sezer, heyecan verici bir projeye imza atmaya hazirlaniyor. ABD ve Türk tiyatrosuna yenilikçi bir soluk getirmeyi hedefleyen Bedirhan Sezer fiziksel tiyatro oyunu projesini hem ABD’de hem de Türkiye’de hayata geçirmek için kollari sivadi. Sezer, Türk Amerikan Sanat Toplulugu (TAASNY) tarafindan Türkiye’nin birçok yerinde sahneledigi projesini simdi ABD’deki kitlelere ulastirmak istiyor.

Bedirhan Sezer, Fiziksel tiyatro projesiyle dikkat çekiyor

ABD’de egitim alan Bedirhan Sezer, "Fiziksel tiyatro, insan bedenini dramatik anlatim sürecinin merkezinde tutuyor. Bedensel hareketler çogunlukla soyut ve stilize bir sunum seklinde ortaya çikiyor. Performans sanatçilari neredeyse hiç sözcük kullanmadan fikirlerini kendi koreografilerinde hareketsel olarak ifade ediyor. Fiziksel tiyatroyu Türkiye’de genis kitlelere ulastirdiktan sonra simdi ise ABD için çalismalarini sürdürüyorum" dedi.



Tek kisilik performansi begeni topladi

Son olarak, hocasi Coskun Irmak’in eseri ‘Kus’u fiziksel tiyatroya uyarlayan Sezer, tek kisilik performansi ile birlikte önemli basari elde etti. 10 aylik prova süreci sonrasinda 25 oyun temsili kapali gise oynayarak dikkatleri üzerine çekti. Sezer, yenilikçi yaklasimiyla Türk tiyatro sahnesine farkli bir soluk getirdigini bundan sonra Amerikali tiyatroseverlere sunmak istedigini açikladi.



Dünyaca ünlü isimlerle birlikte egitim aldi

Verilen bilgiye göre, dünyaca ünlü senarist Robert McKee’den aldigi egitimlerle yetenegini pekistiren Sezer, "Bir Sey Yap Güzel Olsun" filmindeki performansiyla adini duyurdu ve birçok ödül kazandi. 2017 yilinda ise yapimciligini, senaristligini ve yönetmenligini üstlendigi 50 kisilik dev kadrosuyla ‘Kalbimiz Çanakkale’ filmiyle basarilarini taçlandirdi.

Genç Oyuncu Sezer, 2017 yilinda 100. Yila özel ‘Kalbimiz Çanakkale’ filminin senaristligini, yapimciligini ve yönetmenligini üstlendigini ifade ederek çekimleri için 50 kisilik kadro olusturdugunu söyledi.

Kaynak: İHA