Anneler Gününde Cesedi Bulunmustu, Talihsiz Kadinin Cansiz Bedeni Topraga Verildi

Elazig’da kayip olan ve 8 gün sonra Anneler Gününde topraga gömülü halde ekipler tarafindan bulunan bir çocuk annesi Dilara Günana, bugün gözyaslari içerisinde son yolcuguna ugurlandi.

Anneler Gününde Cesedi Bulunmustu, Talihsiz Kadinin Cansiz Bedeni Topraga Verildi
Iddiaya göre, 25 yasindaki bir çocuk annesi Dilara Günana, 4 Mayista akrabalarinin bulundugu Sedeftepe köyüne gitti. Ailesinin haber alamamasi üzerine ailesi durumu polise bildirdi. Asayis Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yapilan genis çapli çalismada, kadinin cesedi merkeze bagli Sedeftepe köyü Armutluk mevkisinde topraga gömülü halde bulundu. Topraktan çikartilan kadinin cesedi, otopsi yapilmak üzere Firat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldirildi. Otopsinin ardindan morgdan alinan Günana’nin cansiz bedeni memleketi Tunceli’nin Pertek ilçesine getirildi.

Günana için cemevi önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene ailesi, yakinlari ve ilçe sakinleri katildi.

Basta annesi olmak üzere yakinlari, gözyasi dökerek defalarca talihsiz kadinin tabutunu öptü. Törenin ardindan Günana’nin cenazesi, Hacibasi Mezarligina defnedildi.

’’Bunu yapanlarin en agir ceza almasini istiyorum’’

Kardesini bugün son yolculuguna ugurladiklarini dile getiren agabeyi Sidar Günana, “Allah bunlari yapanlarin belasini versin. Adalete çagrimdir ben bunlarin en agir ceza ile yargilanmasini istiyorum. Içeriden çikmalarini istemiyorum. Nice kadinlarimiz ve kardeslerimiz öldürülerek katledildi ama tekrar disari birakildilar. Canlarimizi yakanlarin da canlari yansin. Adaletin en agir cezasini almalarini istiyorum” dedi.



’’Köpek kan kokusu aliyor, çoban rastliyor’’

Olayi anlatan Günana, “N. K. ismindeki sahis kardesimi arayarak ’Gel annemin altini degistirmeme yardim et’ diyor. Benim bundan sonradan haberim oluyor. Önceden haberim olsaydi gitme derdim. 30 yildir annelerinin altini degistiriyorlar simdi mi sana ihtiyaçlari oldu. Bunu planli bir sekilde yaptilar. 3 erkek bir kadin kardesimi öldürüyor. Ben kardesimi morgda gördüm. Kardesimin yüzü darp edilmis ve bogazi sikilmis. Bu vahsetin son bulmasi için bunlarin en agir cezayi almalarini istiyorum. Benimde kardesim vahsice öldürüldü. Benim kardesimi köyde bagliyorlar. Iskence ederek öldürdükten sonra iki tepenin arkasina götürerek uçurumun oldugu bir yere gömüyorlar. 7-8 gün sonra çobanin birisi rastliyor. Köpek kan kokusunu aliyor. Çobanin demesine göre, kardesimin gömüldügü yerde elbisesinin bir parçasi disari da kaliyor. Çoban bunu görünce jandarma ekiplerine haber veriyor. Ekipler olay yerine gittiginde benim kardesimin cesedini buluyor. Bunlari yapan sahislar, Y.K., S.K., V.K. ve N.K.’dir” diye konustu.



’’Benimle evlenmezsen ben seni öldürürüm’’

V.K.’nin ifadesinde agabeyi, annesi ve babasinin cinayeti isledigini söyledigini aktaran acili agabey Günana, ’’Zaten ifadelerinde V.K. isimli sahis, kendisinin bildigini korkudan dolayi söylemedigini söylüyor. Ifadede agabeyi, babasi ve annesinin cinayeti isledigini söylüyor. Bu nasil bir vahsettir. S.K. isimli sahis, ben kardesimin evindeyken kardesimi aradi ben de tesadüfen konusmasina tanik oldum. Karsidaki sahis kardesime, benimle evlenmezsen ben seni öldürürüm diyor. Bu tehdidi 5 ay önce söyledi.

Ben kardesime o an sormadim ama sonradan ögrendim. Kardesim o sahsi kabul etmedigi için zaten bu olaylar oldu. Kardesim diyor ki ‘Ben seni sevmiyorum’. Platonik ve resmen dehset. O zaman biz bizi sevmeyenleri öldürelim. Vahsice iskence edip sonra gömmeye deger miydi. Türk adaletine sesleniyorum, bu sahislarin en agir cezalarini almalarini istiyorum. Allah’tan tek istegim insallah içeriden çikamazsiniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA