Amasya'da Kurtlar Sürüye Saldirdi Açiklamasi 19 Koyun Telef, 11 Kayip

Amasya’da kurtlarin saldirisina ugrayan sürüdeki koyunlarin 19’u telef oldu, 11’i kayboldu.

Amasya'da Kurtlar Sürüye Saldirdi Açiklamasi 19 Koyun Telef, 11 Kayip
13 hayvanini kurtarabilen Nurettin Kodak, yaklasik 500 bin liralik zarari oldugunu belirterek yardim istedi. Hayvanlarini Kurban Bayrami öncesi satip evlenmeyi düsünen 40 yasindaki Kodak’in hayallerini kurtlar kabusa çevirdi. Kodak, “Evlenmeyi planliyordum. Çobana kiz vermiyorlar” dedi.



19 kurbanlik koyun kurt saldirisi sonucu telef oldu

Il merkezine bagli Helvaci Mahallesi’nde babasiyla birlikte yasayan Nurettin Kodak, agilinda yemledigi sürüsünü daglik alana saldi. Sokak köpeklerinin sesinden ürken koyunlar bir anda dagildi. Hava kararinca sürüsünü bulamayan yetistirici, durumu polise ve jandarmaya bildirdi. Aramalarda Sazköy’e yakin daglik alanda 19 koyunun ugradiklari kurt saldirisi sonucu telef oldugu belirlendi. 13 hayvanini kurtarabilen yetistirici, kayip 11 hayvanini ise çabalarina ragmen bulamadi.

"Çobana kiz vermiyorlar"

Kurban Bayrami öncesi hayvanlarini satmayi planlarken basina gelenlere çok üzülen Kodak, “Kurtlar en besili hayvanlarimi telef etti. Evlenmeyi planliyordum. Hayallerim de hayvanlarim gibi telef ve hayal oldu. Kiz istemeye gidildiginde ne is yaptigim soruluyor. Çobana kiz vermiyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA