Koruyucu Anne 4 Çocugu Sevgi Ile Büyütüyor

Mus’ta yasayan Tuba Karakaya isimli vatandas, koruyucu anneligini üstelendigi 4 kardesi öz çocuklarindan ayirmiyor.

Koruyucu Anne 4 Çocugu Sevgi Ile Büyütüyor
Mus’ta yasayan 2 çocuklu Karakaya ailesi, 4 ay önce bir yakinlarindan etkilenerek koruyucu aileligini üstlendigi 4 kardesi çocuklarindan ayirmiyor. 4 kardese koruyucu aile olup, onlari sevgi ile hayata hazirlayan ev hanimi Tuba Karakaya, sevgi ve sefkatli anneligi ile yürekleri isitiyor. Çocuklara sadece bir ev degil, ayni zamanda sevgi dolu bir aile ortami da sunan Karakaya, gündelik ihtiyaçlari karsilarken her bir çocugun duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarina da özenle yaklasiyor. Aile ortaminda sevgiyle büyüyen çocuklar, Tuba Karakaya’nin sefkatiyle hayata siki siki tutunuyorlar.

Kendi çocuklari gibi sevdigi 4 çocuga ev sahipligi yapan Karakaya, çocuklari sevgi ile büyütmenin kendisinin en büyük amaci oldugunu ifade ederek, “Iki çocugum var. Dört tane de koruyucu aile oldugum çocuk var. Çocuklar ile beraber burada, bu evde mutlu bir sekilde yasiyoruz. Sevgi her seyi iyilestirir. Ben buna çok inaniyorum. Çocuklarima da bunu elimden geldigince göstermeye çalisiyorum. Ihtiyaçlari olsun her seylerini karsilamaya çalisiyoruz ama belli bir noktada sevgimizi tam göstermeye çalisiyoruz. Onlari büyütmek, onlari iyi bir sekilde hayata hazirlamak benim en büyük amacim. Çocuklarima güvenli bir yuva olmak, çocuklarima güvenli bir yuva sunmak beni çok mutlu ediyor. Her çocugumun benim için ayri bir yeri ve ayri bir hikâyesi var” dedi.

Anneler Günü’nün kendisi için çok özel bir gün oldugunu söyleyen koruyucu anne Tuba Karakaya, “Bu özel günü ben ve çocuklarim birlikte geçiriyorum. Her çocuk sevgi dolu bir yuvaya ve güvenli bir limana ihtiyaç duyar. Bu nedenle tüm annelere ve koruyucu annelere seslenmek istiyorum. Sevgiyle, sabirla, anlayisla çocuklarimiza yaklasalim. Onlari yipratmayalim. Onlari anlamak ve desteklemek, onlarin hayatlarini pozitif etkileyecek. Unutmayalim ki, her çocuk sevgiyle büyür ve sevgiyle gelisir. Koruyucu annelerin sevgi dolu yürekleri, anneler gününün anlam ve önemine isik tutuyor gerçekten. Çocuklara sevgi dolu bir yuva sunan ve onlara sevgiyle sarilan koruyucu anneler, koruyucu aileler gerçek annelik duygusunun en güzel örneklerini sunuyorlar” ifadelerini kullandi.

Çocuklarinin egitimlerinden de yakindan ilgilendiklerini belirten Karakaya, “Çocuklarin okullari var ve eksik olduklari kisimlar var. Egitim hayatlari benim için çok önemli. Ev ödevlerinde hepimiz birlikte yardimci oluyoruz. Bu is tamamen sevgiyle bitiyor aslinda. Bunu is gibi görmeyeceksin. O çocugun sana, senin sevgine ihtiyaci var. Biz bunu elimizden geldigince onlara göstermeye çalisiyoruz” seklinde konustu.

Öte yandan Anneler Günü dolayisiyla koruyucu aileyi evinde ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Ahmet Kirtay da, “Koruyucu ailelerimiz basta olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. Mus Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü olarak Mus’ta toplamda 35 koruyucu ailemizin yaninda 63 çocugumuz bulunuyor. Biz de 12 Mayis günü, bu özel günde Mus’ta bulunan koruyucu ailelerimizi, destek elemanlarimiz ile birlikte ziyaret ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA