Kayseri'de 369 Tescilli Vakif Ve Kültür Eseri Var

Kayseri Vakiflar Bölge Müdürü Murat Seçilir, etkinliklerle Vakiflar Haftasi’ni dolu dolu geçirdiklerini söyledi. Tescilli Vakif Kültür eserlerinden de bahseden Seçilir, “Kayseri’de 369 tescilli vakif kültür eserimiz var” dedi.

Kayseri'de 369 Tescilli Vakif Ve Kültür Eseri Var
Vakiflar Haftasi sebebiyle bir çok etkinlik düzenleyen Kayseri Vakiflar Bölge Müdürlügü, haftayi dolu dolu geçirdi. 6 Mayis’ta baslayan etkinliklerde, birçok yarisma ve sergi düzenlendi.

Vakif gelenegi olan piknikte de çocuklar oyunlar oynayarak, doyasiya eglendi. Vakiflar haftasini sadece 1 haftaya sigdirmak istemediklerini vakiflar haftasi disinda da etkinliklerine devam edeceklerini söyleyen Kayseri Vakiflar Bölge Müdürü Murat Seçilir; “Vakiflar Haftasi’na 6 Mayis’ta baslamistik. Ankara’da cumhurbaskanimizin açilis konusmasiyla basladi.

Kendisinin orada telkinlerini tembihlerini dinleyip, geldik. ‘Vakfa bir çivi çakan abat olur, bir çivi sökende bedbaht olur’ demisti. Dedigi seyi bir emanet mantigiyla düsünüp, emanete sahip çikmaya çalisiyoruz. Bizden burs alan çocuklarimizla piknik gerçeklestiriyoruz. Bu çocuklarimiz burada egleniyorlar. Pikniklerini yapiyorlar. Bize emanet edilen vakiflarin yarin bu çocuklarimiza teslim edecegiz. Onlar simdiden vakfin ne oldugunu anlamaya çalisiyorlar. Çocuklarimiz burada oynuyorlar, seviniyorlar. Ailelerimiz burada keyif yapiyorlar. Bizde onlarin mutluluguna ortak oluyoruz. Vakiflar haftasi dolu dolu. Vakiflar haftasini 1 hafta içerisinde de bitirmeyi düsünmüyoruz. Yillara yaymayi düsünüyoruz. Ileriye yönelik seminer ve sempozyum çalismalarimiz var” ifadelerini kullandi.

“Kayseri 369 vakif eseri var”

Tescilli vakif kültür eserlerinden de bahseden Seçilir; "Vakiflarin bir tarafta hayrat sarti olarak o zamanki vakif kuranlarin yaptirmis oldugu tescilli kültür eserlerimiz var. Biz onlarinda emanetçisiyiz. Kayseri’de toplam 369’a yakin eserimiz var. Bu eserlerimizden Kayseri’de en eskileri deyince akla hemen Hunat Camii yada Cami Kebir gelir ama Battalgazi Mahalle’mizde Battalgazi Camimiz var. O caminin çok eski bir tarihi oldugu düsünülüyor. Yapidan da anlasiliyor ancak kitabesi mevcut degil. Bizim her dönemimizden eser var” diye konustu.

Kaynak: İHA