Izmir Büyüksehir Belediyesi Asfalt Atagi Baslatti

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Izmir’in Çesme, Karaburun ve Torbali ilçelerinde büyük ölçekli asfalt yenileme çalismasi baslatti. Altyapi kazilarinin yapildigi yollar sicak asfaltla kapatilirken, sehrin turizm cenneti olan ilçeler de yaz sezonuna hazirlaniyor. Izmir’in dört bir yaninda yol yenileme çalismalarina hizla devam eden IZBETON; Torbali, Çesme ve Karaburun’da kapsamli imalatlarini sürdürüyor.

Izmir Büyüksehir Belediyesi Asfalt Atagi Baslatti
Izmir Büyüksehir Belediyesi IZBETON Genel Müdürlügü, yaz sezonunda nüfusu artan Karaburun ve Çesme gibi turistik ilçelerde kapsamli bir yol yenileme faaliyeti yürütüyor. Yollari daha güvenli hale getirmek ve yolculuk konforunu artirmak için yapilan çalismalar, büyük bir özveriyle devam ediyor. Karaburun’un Eglenhoca Mahallesi’ndeki çalismalar, yaklasik 3,1 kilometrelik bir alani kapsiyor. Bu bölgedeki asfalt yenileme islemi, Izmir Su ve Kanalizasyon Idaresinin (IZSU) gerçeklestirdigi kazilar sonrasinda yapilan asfalt kaplama çalismalarini içeriyor. Bu sayede, yol kullanim ömrü uzatilarak, bölge sakinlerine ve turistlere daha konforlu ve güvenli bir ulasim sunuluyor.

Çesme’deki çalismalar ise Dalyan Mahallesi’nde devam ediyor. Toplam 9 kilometrelik bir yol agini kapsayan bu projede, 4 bin 500 ton sicak asfalt kullanilmasi planlaniyor. Torbali’da da Efes Caddesi’nde önemli bir yol yenileme projesi yürütülüyor. Bölgede bulunan büyük sanayi kuruluslarinin ulasim ve baglanti yolu olan 2 kilometrelik cadde, 4 bin 600 ton sicak asfalt kullanilarak bastan sona yenileniyor.
Kaynak: İHA