Dogubayazit'ta 5 Bin Meyve Agacinin Bulundugu Bahçe Bungalov Evleri Ile Turistleri Agirliyor

Agri’nin Dogubayazit ilçesinde ot bile yesermeyen bölgede kurulan 5 bin agaçli meyve bahçesi, bölgenin yeni cazibe merkezi oldu. Piknik alanlari, bungalov evleri ve balayi evleri ile turistleri agirlayan bahçe, Agri Dagi’na tirmanis yapan dagcilarin da mola yeri oldu.

Dogubayazit'ta 5 Bin Meyve Agacinin Bulundugu Bahçe Bungalov Evleri Ile Turistleri Agirliyor
Agri Dagi’nin eteklerindeki Örtülü köyünde 33 dönümlük arazide yaklasik 5 bin meyve agacinin bulundugu bahçe, Agri Dagi ile birlikte kartpostallik görüntüler olusturuyor. Bahçedeki piknik alanlari, çocuklar için oyun parki, bungalov evler ve balayi evleri ise hem yerli hem de yabanci turistlerin ilgisini çekiyor.

Her yil binlerce yerli ve yabanci turistin tirmanmak için ugradigi Agri Dagi’nin eteklerindeki meyve bahçesi, artik önemli bir mola noktasi haline geldi. Girisimci Abdulkadir Ardin, çocukluk hayalini Agri Dagi’nin eteklerindeki çorak arazide gerçeklestirdigini belirterek, "Degisik meyve çesitlerinin yer aldigi bahçemiz herkesin ilgi odagi oldu. Kentin gürültüsünden uzakta dogayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin mekani oldu. Organik ürünlerin tadina bakarak aileleriyle zaman geçirmek isteyenleri bahçemize bekliyoruz" dedi.

Ot bile yesermeyen topraklarda su çikartarak projeye basladigini dile getiren Ardin, "Turistik Dogubayazit ilçemize bir cazibe merkezi kazandirdik. Ishak Pasa Sarayi basta olmak üzere kentin degerlerini ziyarete gelen turistler ile Agri Dagi’na tirmanan dagcilarin mola yeri olduk. Burada dinlenip güzel vakit geçiren misafirlerimizin yani sira evlenen çiftlerimize de dogayla bas basa balayi imkani sunuyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA