Büyüksehir'den Dösemealti'na 350 Milyon TL'lik Yatirim

Antalya Büyüksehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlügü Dösemealti ilçesi Altinkale, Bahçeyaka, Yeniköy ve Çiplakli Mahallelerini kapsayan yaklasik 350 milyon TL’lik kanalizasyon çalismasi gerçeklestiriyor.

Büyüksehir'den Dösemealti'na 350 Milyon TL'lik Yatirim
Antalya Büyüksehir Belediye Baskan Muhittin Böcek’in planli, kuralli ve kimlikli kent hedefiyle 19 ilçede alt yapi eksiligi yasayan mahallelerde çalismalarina araliksiz devam ediyor. Bu kapsamda ASAT Genel Müdürlügü alt yapi eksikligi nedeniyle sorun yasanan Dösemealti ilçesi Altinkale, Bahçeyaka, Yeniköy ve Çiplakli Mahallelerinde kanalizasyon çalismasi gerçeklestiriyor. 4 mahalleyi kapsayan alt yapi çalismasinin tamamlanmasiyla bölgede yasayan vatandaslarin foseptik sorunu ortadan kalkmis olacak.

“Fosseptik sorunu ortadan kalkacak”

Çalismalar hakkinda bilgi veren Antalya Büyüksehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlügü Kanalizasyon Yapim Isleri Sube Müdürü Mehmet Büyükokan bölgenin alt yapi eksikligini en kisa zamanda tamamlayacaklarini söyledi.

Büyükokan, “Dösemealti ilçesinde baslattigimiz kanalizasyon çalismasi Dünya Bankasi ve kredili isler kapsaminda yürüttügümüz bir çalisma. Altinkale, Bahçeyaka, Yeniköy ve Çiplakli Mahallelerini kapsayan çalismamiz toplamda yaklasik 76 km’dir. Alt yapi çalismamizin yüzde 15’lik kismina karsilik gelen yaklasik 10 km’lik kismini tamamladik. Çalismayla Dösemealti ilçesinde bulunan kanalizasyon agini genisleterek foseptik sorunu yasanan vatandaslarin atik sularini kanalizasyon sebeke hattina baglayacagiz. Dösemealti’ni modern bir alt yapi hizmetiyle bulusturmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA