Blinken Açiklamasi 'Israil'in Refah'taki Sivilleri Korumak Için 'Güvenilir Bir Plani' Yok'

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil’in Gazze Seridi’nin Refah kentindeki sivilleri korumak için güvenilir bir plani olmadigini belirtti.

Blinken Açiklamasi 'Israil'in Refah'taki Sivilleri Korumak Için 'Güvenilir Bir Plani' Yok'
Israil’in Gazze Seridi’ndeki Refah kentine yönelik saldirilarina yönelik tepkiler sürerken, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil’in Gazze Seridi’nin Refah kentindeki sivilleri korumak için güvenilir bir plani olmadigini belirtti.

Blinken, ABD’nin Israil’in Refah kentine yönelik saldirilarinda kullanilabilecegi endisesiyle Israil’e 3 bin 500 adetlik bomba sevkiyatini durdurma karari aldiklarini hatirlatarak, ABD Baskani Joe Biden’in Israil’in kendisini savunmasina yardim etmeye kararli oldugunu ve söz konusu sevkiyatin askiya alinan tek sevkiyat oldugunu belirtti.

Blinken, Biden’in Israil’e Refah’a bu büyük askeri operasyonu baslatmasi halinde ABD’nin bu operasyonu desteklemeyecegini ve silah tedarik etmeyecegi bazi silah sistemleri oldugunu açikça belirttigini söyledi.

Blinken, "Bu sistemlerin kullanim sekline iliskin gerçek endiselerimiz var. Israil’in sivilleri korumak için net ve inandirici bir plani olmasi gerekiyor ki, biz bunu henüz görmedik" dedi.

Kaynak: İHA