Baskan Türkel, Anneler Günü'nde Sehit Anneleri Ve Emekçi Kadinlarla Bir Araya Geldi

Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, Anneler Günü’nde sehit anneleri ve geçimlerini el emegi ürünleri ile saglayan emekçi kadinlarla bir araya geldi. Annelerin gününü kutlayan Baskan Türkel, onlarin her zaman yaninda olacaklarini söyledi.

Baskan Türkel, Anneler Günü'nde Sehit Anneleri Ve Emekçi Kadinlarla Bir Araya Geldi
Atakum Belediyesi ile CHP Ilçe Atakum Kadin Kollari isbirliginde Atakum Belediyesi Down Kafe Park’ta düzenlenen ‘Anneler Günü Kadin El Emegi Panayiri’ sona erdi. Üretici kadinlar, 3 gün süren etkinlikte süs esyasi, çini eserleri, mefrusat ve gida ürünleri gibi birçok el emegi ürünü pazarla bulusturdu. Samsun’un yöresel halk oyunlari, modern danslar, sokak tiyatro gösterileri ve workshoplar gibi özel etkinliklerin yer aldigi program, vatandaslardan yogun ilgi gördü.

Etkinlikte konusan Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, “Vatanimizi, memleketimizi gözünü kirpmadan koruyan vatan evlatlarinin annelerinin, öncelikle sehit annelerinin, gazi annelerinin Anneler Günü’nü kutluyorum. Memleketimizde birlikte huzurla, mutlulukla aydinliga kosacagimiz günlerde nice anneler gününüz olsun. Hep mutlulukla olsun. Karamsarlik hiç bizde olmasin. Atakum Belediyesi sizin belediyeniz. Evladiniz, kardesiniz olarak özellikle annelerimize söylüyorum. Her zaman yaninizda olacagiz. Bu yogun tempo içerisinde özellikle size vakit ayiracagima emin olun” diye konustu.

Panayirda stant açan kadinlarla bir araya gelen Baskan Türkel, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan üretilen sukulent, feslegen gibi degisik türdeki bitki fidelerini vatandaslara takdim etti. Belediyenin Isletme ve Istirakler Müdürlügü ile Kadin ve Aile Müdürlügü tarafindan Atakum Belediyesi Dügün Salonu’nda gerçeklestirilen Anneler Günü özel programi büyük begeni topladi.

Sehit ailelerine ziyaret

Belediye Baskani Türkel, Anneler Günü’nde sehit anneleri ve yakinlarini da ziyaret etti. Geçen günlerde esi tarafindan öldürülen Saadet Çay’in annesi Ayse Dilber, sehit jandarma komando çavusun annesi Satu Torun, sehit Uzman Çavus Mehmet Bosnak’in esi Emel Bosnak, sehit Jandarma Astsubay Üstçavus Selçuk Karabakla’nin esi Aysegül Karabakla ile bir araya gelen Baskan Türkel, acili ailelerin duygularini paylasti. Duygusal anlar yasanan ziyaretlerle ilgili Baskan Türkel, “Annelerimiz için son derece hassas bir günde onlarin duygularini paylastik. Ellerinden öptük. Sehitlerimiz için, aci kayiplarimiz için dua ettik. Bu duygunun tarifi yok. Yüreklerindeki aciyi hafifletmeyecek belki ama destegimiz her zaman onlarla olacak” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA