Aydin'da 133 Hafiz Için 'Hafizlik Icazet Merasimi' Düzenlendi

Aydin Il Müftülügü tarafindan egitimini tamamlayan 133 hafiz için ’Hafizlik Icazet Merasimi’ düzenlendi.

Aydin'da 133 Hafiz Için 'Hafizlik Icazet Merasimi' Düzenlendi


Aydin Il Müftülügü tarafindan Kur’an kursundan mezun olan 133 hafiz için icazet merasimi düzenlendi.

Mimar Sinan Kapali Spor Salonu’nda genis katilimla düzenlenen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Nazilli Merkez Erkek Kur’an Kursu Hafizi Samet Yakut Gülsever Kur’an-i Kerim tilaveti sonrasinda programin açilis konusmasini yapan Aydin Il Müftü Hasan Günes, "Hafizlik dünyanin en zor ve en serefli isidir. Hafizlik sadece bi ögrencinin çalismasi ile basarilabilecek bir özellik degildir. Bir evde hafizlik yapan bir çocuk varsa o evde anne, baba, kardesler varsa dede ve nine hepsi birlikte bu hafizligi yapmalari gerekir. Bazen kirilma anlari olur ve çocuk ’yapamiyorum, birakacagim’ demeye baslar. O süreci yönetmek bile büyük bir basaridir. Çocuklarimiz bu asamalari geçerek hafizliklarini bitirdiler, belgelerini aldilar. Hepsine bundan sonraki hayatlarinda basarilar diliyorum" dedi.



Kur’an-i Kerim’in insanliga huzur ve mutluluk kazandirmak üzere gönderildigini kaydeden Aydin Valisi Yakup Canbolat, "Kur’an-i Kerim insanliga yük ve sikinti olsun diye degil, dogru yola kilavuzluk etmek, ümit vermek, huzur ve mutluluk kazandirmak üzere ögüt, uyari ve rahmet olarak gönderilmistir. Kur’an-i Kerim’in hikmet dolu mana ufkunda rahmet ve bereketi yakalamaya çalismak, onu okumak, anlamak ve yasamak insanoglunun dünya ve ahiret mutlulugunu kazanmasinin ve kurtulusa ermesini tek yegane yoludur. Insan hafizlik iklimine girince Efendimizin de ifadesi ile, orada sekinet, rahmet, melek kusatmasi ve Allahuteala nezdinde anilmak vardir. Bundan dolayidir ki efendimizden itibaren Kur’an sevdalilari hafizliga büyük önem vermis, büyük zorluk ve engelleri asarak onu ezberlemenin gayreti içerisinde olmuslardir. Düzenlenen hafizlik icazet merasimi ile Diyanet Isleri Baskanligi ilimiz genelinde hafizlik egitimi verilen Kur’an Kurslarindan 133 ögrenci daha hafizlar kervanina katiliyor. Kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Yüce kitabimiz Kur’an-i Kerim’e ömür boyu hizmet etmelerini, hizmetkar olmalari Rabbim’den niyaz ediyorum" diye konustu.



4-6 yas Kur’an Kursu ögrencileri gösterilerinin ardindan konusan Diyanet Isleri Baskanligi Egitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut ise, "Bugün burada bulunan 133 hafiz ve hafizemiz için aslinda bugün hafizlik sürecinin bir sonu gibi görünse de büyük bir baslangicin adimini atiyorlar. Bu baslangica adim atan kardeslerimize bir ömür boyu aydinlik, bereketli Kur’an dolu bir amel dünyasi diliyorum" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan program, Haci Bayram Veli Camii Bas Imam-Hatibi Ahmet Karali ve Bestepe Millet Camii Imam-Hatibi Mustafa Orhan’in Kur’an ziyafeti, Aydin Efeler Müftülügü Ilahi Ekibi’nin ilahileri, hafizlarin temsili okumalari, Reis-ul Kurra Vekili Hafizlik Egitim Daire Baskani Ibrahim Yilmaz tarafindan dua edilmesi ile devam ederek hafizlara hediye takdimi sonrasi son buldu.

Hafizlik Icazet Merasimine, Aydin Valisi Yakup Canbolat, Egitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Reis-ul Kurra vekili Hafizlik Egitim Daire Baskani Ibrahim Yilmaz, Aydin Il Müftüsü Hasan Günes, Haci Bayram Veli Camii Bas Imam-Hatibi Ahmet Karali, Bestepe Millet Camii Imam-Hatibi Mustafa Orhan, çevre il ve ilçe müftüleri, hafizlarin aileleri ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA