Anne Olamayinca, Yüzlerce Engelli, Kimsesiz Ve Yoksul Çocugu Evladi Gibi Bagrina Basti

Eskisehir’de geçirdigi agir hastaliklar nedeniyle anne olamayan Aysegül Bozbas’i yönettigi yardimlasma grubu araciligiyla gönüllerine dokundugu yüzlerce engelli, kimsesiz ve yoksul durumda yasayan çocuk ikinci annesi olarak görüyor.

Anne Olamayinca, Yüzlerce Engelli, Kimsesiz Ve Yoksul Çocugu Evladi Gibi Bagrina Basti
Anneler Günü yurt genelinde oldugu gibi Eskisehir’de de sevgiyle kutlaniyor. Pek çok vatandas bu özel gün nedeniyle annelerine hediyeler alirken, geçirdigi hastaliklardan dolayi anne olamayan hayirsever Aysegül Bozbas’a yardim eli uzattigi engelli, kimsesiz ve yoksul durumda yasayan çocuklarin suratindaki gülümseme yetiyor. MS, epilepsi, seker, tansiyon ve astim gibi hastaliklari olmasina ragmen uzun yillardir yönettigi Ilmek Ilmek Bin Minik Yürek Yardimlasma Grubu çatisi altinda yüzlerce çocuga ulasan Bozbas, gönüllerine dokundugu miniklerin nesesiyle mutlu oluyor. Bu çabasiyla görenlerin takdirini kazanan Aysegül Bozbas’in kendileri üzerindeki emeklerini unutmayan çocuklar da onu ikinci bir anne olarak görüp hediyeler verirken, telefonla arayip hal hatir sormayi da ihmal etmiyor.

"Evladim gibi gördügüm, korudugum ve sevdigim yüzlerce çocugum var"

Anne olamamanin kendisini çok üzmedigini söyleyen Aysegül Bozbas, evladi gibi gördügü, korudugu ve sevdigim yüzlerce çocugu oldugunu ifade etti.

O çocuklarla en ufak üzüntülerini, sevinçlerini ve heyecanlarini birlikte paylastiklarini belirten Bozbas, "Onlarin dogum günlerini, karne hediyelerini ve yilbaslarini unutmam. Hepsinin ayri ayri psikolojilerini, neleri sevdiklerini, nelerden mutlu olduklarini ve nelerden üzüldüklerini bilirim. Kendimi hepsinin annesi olarak görüyorum, degerlendiriyorum Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum. Ben özellikle özel ihtiyaçli, annesi veya babasi olmayan çocuklarin yüreklerine dokunmaya gayret ediyorum. Onlarin duygularina dokunmayi, onlari mutlu etmeye çalisiyorum. Onlarin mutlulugundan besleniyorum diyebilirim. Neler hissettigimi kucagimdaki bebegin bana sarilisindan belli olmasi gerek diye düsünüyorum. Kendisiyle 20 günlükken tanistik. Su an 1 yasina girdi ve biz beraberiz. 20 günlükten itibaren anneden ayri. Babaannesi büyütüyor. Benim evladim gibi kiymetli. Haftalik ziyaret ederim sürekli. Hiçbir sekilde gece gündüz demem, ne zaman ne ihtiyaci varsa getiririm. ’Kendine vakit’ dedikleri vakit benim çocuklarla olan vaktimdir. Ben onlarla mutlu ve huzurluyum. Çadir kentte tanismis oldugumuz bir çocugumuz su anda hakim oldu mesela. Onun o makama gelmesini görmek benim için gurur vericiydi. Yillar geçse de aradan hala vefasini koruyor, beni unutmuyor" dedi.

Kaynak: İHA