Rus Kardesler, Bodrum'da Sergi Açti

Rus ikiz kardeslerin Valentina ve Helen Chernykh’in “Yansimam” isimli resim sergisi, Mugla’nin Bodrum ilçesinde sanatseverlerin begenisine sunuldu.

Rus Kardesler, Bodrum'da Sergi Açti


Ressam olan dedeleri ve babalarinin yolundan giden Valentina ve Helen Chernykh isimli ikiz kardesler, ilçedeki bir mekanda resim sergisi açti.

Yasamin her aninda var olan güzellikleri ve insan ruhunun özünü yakalamaya çalisan Moskova egitimli sanatçilardan Valentina hayata güzelleme yaparken Helen portreleriyle insan ruhuna isik tutuyor.

Iki ressamin Bodrumlu sanatseverlerle bulusan eserleri, büyük begeni topladi. Açilista basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Helen Chernykh, “Çalismalarim gerçekçilik ve simgecilik türlerinde. Ben iki stili karistirmayi seviyorum. Hissettiklerimi, gündelik yasami resmediyorum. Ruhuma dokunan seyleri resmediyorum.” dedi.



Valentina Chernykh insanlari mutlu eden, olumlu seyleri resmettiklerini dile getirerek “Insanlarin resme baktiklarinda mutlu olmalarini istiyorum. O yüzden resimlerimi parlak renklerle yapiyorum. Olumsuz durumlari resmetmiyorum. Bugün burada bu sergiyi açtigimiz için çok mutluyuz. Burasini çok seviyorum. Hep burada bir sergi açmak istemistim” diye konustu.



Valentina Chernykh, sergide ayni eserde kendi portrelerini resmettikleri iki ayri çalismanin yer aldigini söyledi.

Iki ressamin 33 eserinin yer aldigi My Reflection (Yansimam) isimli sergisi, bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA