MSKÜ'de Ilk Kez 'Sürdürülebilir Fest' Düzenlenecek

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile SCC Enerji arasinda imzalanan protokol kapsaminda Sürdürülebilir Yesil Kampüs Koordinatörlügü is birliginde Mugla’da ilk kez 16-17 Mayis tarihlerinde “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek.

MSKÜ'de Ilk Kez 'Sürdürülebilir Fest' Düzenlenecek
Cumhuriyetimizin 100. yilinda Cumhurbaskanligi 12. Kalkinma Plani 2053 hedefleri Sürdürülebilirlik Kalkinma Amaçlari ve Paris Antlasmasi iyi niyet beyani kapsamindaki hedeflerin farkindaligini arttirmak için MSKÜ Ay Isigi Meydani’nda (Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Önü) yapilacak olan festival, “Kampüs Senin!” sloganiyla üstlendigi misyon ile üniversite ögrencilerini sürdürülebilirlik kavramlariyla bulusturacak.

Bu festival, doganin korunmasi, suyun önemi, atiklarin geri dönüsümü, küresel isinma ve iklim degisikligi vb. konularda çevre dostu uygulamalarin ve sürdürülebilir yasam tarzinin önemini vurgulayarak eglenceli bir ortam saglamayi amaçliyor.

Festival sahnesi, çesitli konserlere, ates dansi gösterilerine, DJ performanslarina ve konserlere ev sahipligi yapacak.

Ayrica, stant alaninda yer alan topluluklar ve alaninda uzman akademisyenlerin katilimiyla düzenlenecek sürdürülebilirlik atölyeleri, ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunacak.

Sürdürülebilirlik atölyeleri, geri dönüsüm materyallerinden maket yapimi, çevre, atik yönetimi ve sürdürülebilirlik konusunda bilgi veren sunumlar, çevreci mutfak ve organik yiyeceklerin sunuldugu lezzet köseleri, satranç ve origamiye kadar birçok farkli etkinlik yer alacak.

Öte yandan festival, sürdürülebilirlik temali duvar boyama çalismasi, ata tohumun öneminin anlatilmasi, tohum topu yapimi, doga yürüyüsleri, bisiklet kullaniminin yayginlasmasi, müzik performanslari, kültürel tanitimlar, el sanatlari sergileri, kahve stantlari ve daha pek çok etkinlikle sürdürülebilir bir gelecegi desteklemek ve toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek için muhtesem bir platform sunacak.

Etkinlige, çevre ilçelerdeki yüksekokul ve fakültelerden gelecek ögrenciler ve akademisyenlerle birlikte yüksek bir katilimin olmasi bekleniyor. Ücretsiz kahve ve ikramlarin sunulacagi Sürdürülebilir Fest, her yastan ve her kesimden katilimciyi heyecanla bekliyor.

Sürdürülebilir Fest’in düzenleme ekibinde, Sürdürülebilir Yesil Kampüs Koordinatörlügü’nden Koordinatör Dr. Ögretim Üyesi Vesile Hatun Akansel, Koordinatör Yardimcisi Ögretim Görevlisi Ayla Çetinkaya, Arastirma Görevlisi Naz Fulya Çibik, Ögretim Görevlisi Dr. Serap Altin Kaya, ve SCC Enerji A.S. Kurucusu ve Yönetici Serdar Kayhan ve Müdürü Efecan Lokaç ve Bodrum Güçbirligi Dernegi yer aliyor.
Kaynak: İHA