Ibrahim Erkal, Ölümünün 7'Nci Yil Dönümünde Sarkilariyla Anildi

Büyükçekmece Belediyesi tarafindan 7 yil önce hayatini kaybeden sanatçi Ibrahim Erkal için düzenlenen anma programinda, Erkal’in anisina çikarilan "Hürmet" isimli albümde yer alan sanatçilar Serkan Kaya, Ceylan, Zehra, Kafadar Grubu, Irmak Arici, Sufle ve Aydilge sevilen sarkilari seslendirdi.

Ibrahim Erkal, Ölümünün 7'Nci Yil Dönümünde Sarkilariyla Anildi
Büyükçekmece Belediyesi, 7 yil önce hayatini kaybeden sanatçi Ibrahim Erkal’i anma amaciyla “Yildizlar Arasinda Senin Sarkilarin” isimli etkinlik düzenledi.

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçeklesen etkinlige Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, Ibrahim Erkal’in esi Filiz Erkal, oglu Ibrahim Eralp Erkal ve birçok Büyükçekmeceli vatandas katildi.

Anma gecesine gelen sanatçilardan Serkan Kaya, Ceylan, Zehra, Kafadar Grubu, Irmak Arici, Sufle ve Aydilge Ibrahim Erkal’in sarkilarini sahneye çikarak söyledi.

Erkal’in anisina çikarilan “Hürmet” isimli albümde de yer alan sanatçilara Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün tarafindan plaket takdim edildi.

"Ibrahim Erkal siir ve sarkilariyla, güzelligi ile, insancilligiyla, ailenin, sevenlerinin kalbinde taht kurmustur"

Program öncesi konusan Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, "Ibrahim Erkal’i kaybedisimizin tam 7. yili. Çok kiymetli bir aile ferdimizdi. Yegenimin esiydi. Çocuklari, esi ve onunla çok mutluyduk. Birtakim siirlerinde, sarkilarinda dile getirdigi gibi aramizdan sessiz sedasiz kimseye sormadan ayrildi. Genç yasta ayrilmasi tabii ki aile için büyük bir üzüntü. Ama hala ülkenin her bir yerinde, Anadolu’da, gittigimiz memleketinde daha yogun Ibrahim Erkal dinleniyorsa gitmeden önce bu ülkeye, bu dünyaya sanat adina demek ki önemli seyler birakmis ki bunlar çaliniyor. Zaten bazi degerler, bazi seyleri kaybettikten sonra anlasilir. Ibrahim Erkal ve bazi sanatçilarimizin degerlerinin, onlari kaybettikten sonra daha çok anlasildigina yasamim boyunca sahitlik ettim. Ruhu sad olsun. Ibrahim Erkal siir ve sarkilariyla, güzelligi ile, insancilligiyla, ailenin, sevenlerinin kalbinde taht kurmustur. Bu sekilde anilmaya devam edecektir. Çocuklari, yegenim onu yasatmaya devam edeceklerdir. Mekani cennet olsun" ifadelerini kullandi.

"Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum"

Sanatçi Ibrahim Erkal’in esi Filiz Erkal ise, "7 sene geçmesine ragmen insanlarin gönlüne girmesi bana çocuklarim için büyük bir onurdur. Ibrahim gerçekten herkesin dedigi gibi bir halk ozaniydi. Halkin sanatçisiydi ve hala halkin içinden. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Vefatindan sonra da Ibrahim için kötü diyen tek kisi görmedim" diye konustu.

Etkinlik öncesi konusan sanatçi Irmak Arici, çok mutlu ve gururlu oldugunu ifade ederek, "Yer yer duygulanacagiz. Ibrahim Erkal benim için bir müzisyen olarak gerçekten çok kiymetli. Ailesini tanima firsatini buldugum için çok mutluyum. Kendileri çok kiymetli insanlar. Müzisyen olarak degil, insani duygulariyla da bize her zaman örnek oldugu için kendisini rahmetle aniyorum" diye konustu.

Etkinlik öncesi konusan bir baska sanatçi Serkan Kaya ise, "Ibrahim Erkal hepimiz için çok kiymetli bir insandi. Onu her zaman sevgi ve hürmetle aniyoruz ve anmaya da devam edecegiz. Söylenecek çok sey var ama kelimeler yetmez" dedi.

Programda konusan Kafadar grubu üyeleri, "Biz, ’Vur Dibine’ isimli sarkiyi seslendirdik. Zaten birçok sarkisi oldugu gibi o da çok begendigimiz bir sarkiydi. Bize kismet oldu. Sarkilar çok güzel. Geçmiste Ibrahim agabey ile birçok animiz da olmustu. Çok duygusal ve etkileyici oluyor. Keske aramizda olsaydi da onunla beraber yapsaydik. O yüzden çok hüzünlü oluyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA