Bupa Türkiye'den Afet Bölgesinde Yasayan Çocuklara Ve Annelere Destek

Bupa Türkiye’nin Habitat Dernegi ile Hatay Samandag’da hayata geçirdigi Saglikli Yasam ve Egitim Konteyneri afet bölgesinde yasayan çocuklara ve annelere destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, ‘Sürdürülebilir Yasama Destek Projesi’ ile egitici ve güvenli bir ortam saglanmasi hedefleniyor.

Bupa Türkiye'den Afet Bölgesinde Yasayan Çocuklara Ve Annelere Destek


Depremin ilk gününden itibaren gönüllü çalisanlariyla birlikte bölgeye destek saglayan Bupa Türkiye, Habitat Dernegi ile birlikte hayata geçirilen ‘Saglikli ve Mutlu Yarinlar’ adli Sürdürülebilir Yasama Destek Projesi ile bölgedeki yaralarin sarilmasina destek vermeye devam ediyor. Bölge halkiyla dayanisma içinde olan ve 6 Subat 2023’ten bu yana ayni ve nakdi yardimlarini kesintisiz sürdüren sirket ve dernek yöneticileri, gerçeklestirilen ziyaret ile çalismalari yerinde gözlemleyerek egitim ve tohum topu atölyesinde çocuklarla vakit geçirdiler. Sirketin ormanlastirma ve biyoçesitlilik çalismalarina destek olmak amaciyla çocuklarla birlikte gerçeklestirdigi ‘tohum topu’ atölyesinde üretilen tohum toplari önümüzdeki aylarda ecodrone’lar ile Marmaris’te toprak ile bulusturulacak.

Proje kapsaminda; gençlere ve kadinlara yönelik saglik okuryazarligi ve farkindaligi egitimi ile çocuklara yönelik masal dinletisi, dans atölyesi, kutu oyunlari, film gösterimleri, hayal balonlari etkinligi, psikososyal destek atölyesi, sosyal beceriler atölyesi ve özel gün etkinlikleri (Istiklal Marsi’nin kabulü, Çanakkale Zaferi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami) gibi çesitli egitim ve atölyeler düzenlenmeye devam ediyor.

Hatay Samandag’daki Sutasi Konteyner Kenti’ni Habitat Dernegi Icra Kurulu Üyeleri Ismail Metin ile Taha Aydogmus ve Samandag Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdem Yasar’in esliginde ziyaret eden Bupa Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Gürcan ve Bupa Türkiye’nin üst düzey yöneticileri bölgenin tam olarak iyilesene kadar yardimlarinin sürecegini ifade ettiler.

Sürdürülebilir projelerle kesintisiz destek

Desteklerine sürdürülebilir kalkinma felsefesi ile yaklastiklarini söyleyen Bupa Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Gürcan, cesaretli, önemseyen ve sorumlu bir grup olduklarini kaydederek, “6 Subat 2023 tarihinde Pazarcik ve Elbistan merkezli depremler sebebi ile binlerce vatandasimizi kaybetmenin üzüntüsünü ilk günkü gibi yasiyoruz. Tipki deprem zamaninda oldugu gibi bugün de Bupa Türkiye olarak bölgeye ve depremzedelere farkli projelerle yardimlarimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Bugünkü ziyaretimiz sirasinda her biri birbirinden akilli, aydinlik çocuklarimiz ile bir aradaydik. Inaniyorum ki saglikli ve mutlu yarinlar için olusturdugumuz bu alan bir nebze de olsa çocuklarimizin, ailelerinin ruhsal ve fiziksel sagliklarina katki saglayacak ve gelecege umutla bakmalarina vesile olacaktir. Insanlarin daha uzun, daha saglikli ve daha mutlu yasam sürmelerine yardimci olmak ve daha iyi bir Dünya olusturmayi en önemli amaci olarak benimseyen büyük bir organizasyon olarak, bölgenin tüm yaralari sarilana dek destek vermeye devam edecegiz. Deprem bölgesine uzun vadeli destek saglamayi bir görev olarak kabul ediyor, büyük bir sorumluluk bilinciyle çalismaya devam ediyoruz” dedi.



Habitat Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Sezai Hazir söyle konustu: "Dernek olarak, 6 Subat 2023 tarihi itibariyle, tüm çalismalarimizi deprem bölgesini odagimiza alarak degistirdik ve bu anlamda önemli çalismalara imza attik. Bu kapsamda Bupa Türkiye Entegre Saglik Hizmetleri ile birlikte Sürdürülebilir Yasama Destek Projesi’ni hayata geçirmekten dolayi oldukça mutluyuz. Proje sayesinde hem çocuk ve gençlerin hem de kadinlarin saglikli gelisimine katkida bulunmayi ve toplumda farkindaligi artirmayi hedefliyoruz. Bu degerli projede emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum."

Yapilan açiklamaya göre sirket, 6 Subat depreminden bu yana ayni ve nakdi yardimlarini kesintisiz olarak sürdürmektedir. Sirketin global olarak da hassasiyetle yaklastigi, bölgenin ve toplumun rehabilitasyonuna yönelik özel bir destek fonu ayirdigi bu dogal afet sürecinde, ilk günden beri çesitli yardimlarini ivedilikle alana ulastiran sirket, devamlilik içerisinde sosyal sorumluluk projeleriyle de bölgenin ve vatandaslarin iyilesmesine katki saglamaya devam ediyor.

Sirket, 6 Subat Kahramanmaras depremlerinde büyük bir özveriyle yaptigi destekleyici çalismalardan dolayi Bupa Grubu tarafindan yilin en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülüne layik görülmüstü.
Kaynak: İHA