Balikesir'de Süne Ile Biyolojik Mücadele Basladi

Balikesir Il Tarim ve Orman Müdürlügü ile Adana Biyolojik Mücadele Arastirma Enstitüsü Müdürlügü ortaklasa yürütülen sünede biyolojik mücadele çalismalari kapsaminda Balikesir’in Savastepe ve Ivrindi ilçelerinde doga dostu faydali böceklerle süneye karsi biyolojik mücadelede uygulaniyor.

Balikesir'de Süne Ile Biyolojik Mücadele Basladi
Hububat danelerinin özsuyunu emerek verim ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen süne ile biyolojik mücadele kapsaminda, Balikesir Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince hububat ekili alanlara yaklasik 50 bin adet ergin faydali böcek (Parazitoit ve Trissolcus spp.) salimi gerçeklestirildi.

Süne yumurtalarina kendi yumurtalarini birakan faydali böcekler süne zararlisinin çogalmasini engelliyor.

Balikesir’de bitki sagligi uygulama programi kapsaminda bugdayin ana zararlisi süne ile mücadelede Balikesir Il Tarim ve Orman Müdürlügü personelleri survey çalismalarina yogun bir sekilde devam ediyor.

Kontrol çalismalarina katilan Balikesir Il Tarim ve Orman Müdürü Erkan Alkan, yürütülen mücadele faaliyetlerini yerinde inceleyerek bugday ekili alanlara süne düsmani doga dostu faydali böcek birakti.

Hububat üretiminde üreticilerin zarar görmemesi adina il ve ilçe müdürlükleri ile beraber yogun bir mesai harcandigindan bahseden Il Müdürü Erkan Alkan, bitkisel üretim ve gida sektörü bakimindan önem arz eden bugdayda verim ve kaliteye etki eden sünede faydali böceklerin aktif olarak rol almasinin ve biyolojik mücadele yöntemlerinin daha etkin kullaniminin önemine degindi. Ayrica verdigi desteklerden dolayi Adana Biyolojik Mücadele Arastirma Enstitüsü Müdürlügü yetkililerine tesekkür etti.

Gerçeklesen böcek salimi programina Il Müdürü Erkan Alkan basta olmak üzere, Il Müdür Yardimcisi Zafer Bozgül, Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Kaan Erözmen, Savastepe Ilçe Müdürü Serif Köse, teknik personeller ve üreticiler katildi.

Kaynak: İHA