Hafizlik Ögrencileri Sanatla Motive Oluyor

Yozgat’in Sorgun ilçesinde Hz. Aise Kiz Kur’an Kursu’nda hafizlik ve Kur’an-i Kerim egitimlerini sürdüren ögrencilerin sanatsal faaliyetlerle de zihinlerini dinlendirerek motive olmalari saglaniyor.

Hafizlik Ögrencileri Sanatla Motive Oluyor
Sorgun Halk Egitim Merkezi Müdürlügünce Hz. Aise Kiz Kur’an Kursu’na açilan resim kursunda yaslari 12 ila 15 arasinda degisen hafizlik ögrencileri, bos zamanlarini sanatla ugrasarak geçiriyorlar. Günün büyük kismini Kur’an-i Kerim ve hafizlik egitimi alarak geçiren ögrenciler, Sorgun Halk Egitim Merkezi’nde görevli resim ögretmeni Selver Simsek öncülügünde resim, ahsap yakma ve tas boyama kurslarina da katiliyorlar. Ögrencilerin kursta hem motivasyon düzeyleri yüksek tutuluyor hem de yeteneklerini kesfederek gelistirmeleri saglaniyor. Hafizlik ögrencileri yeteneklerini tablo ve taslara yansitirken, kurs binasinin bos duvarlarina da resimler çizerek duvarlari güzellestiriyorlar.

"Motive olup stres atiyorlar"

Sorgun Halk Egitim Merkezi’nde görevli Resim Ögretmeni Selver Simsek, resim kursunun 2 yildir devam ettigini söyleyerek, “Biz burada öncelikle çocuklarimizin yeteneklerini gelistirmek için ugrasiyoruz. Ögrencilerimiz burada ayni zamanda hem hafizlik egitimlerini sürdürüyorlar hem de motive olup stres atiyorlar. Onlar için güzel etkinlikler yapiyoruz. Karakalem, tuval çalismalari, tas boyama gibi etkinlikler yaparak faydali olmaya çalisiyoruz. Etkinligimiz 2 yildir devam ediyor” dedi.



"Biz gitarla ilahi besteleyip ilahi de çaliyoruz"

Ögrencilerin sanatla motive olduklarini belirten Simsek, “Dersimizi eglenceli hale getirmek ve onlarin streslerini azaltmanin yolu sanatla oluyor. Biz de bunu gerek resim, gerekse de müzikle birlestirerek daha eglenceli hale getirmeye çalisiyoruz. Müzik ruhun gidasidir, insana rahatlik veriyor. Biz gitarla ilahi besteleyip, ilahi de çaliyoruz. Bu da ögrencilerimize farkli bir motivasyon kaynagi oluyor. Ögrencilerimizin daha önce belli bir yetenekleri vardi ancak kursumuzla beraber potansiyellerini daha da üst seviyeye tasidilar. Gerçekten çok güzel çalismalar ortaya çikardilar” seklinde konustu.

Hafizlik ögrencileri ise Halk Egitim Merkezi’nce açilan kurslarin kendilerini motive ederek, zihinlerini dinlendirdigini söylediler.
Kaynak: İHA