Yürekleri Isitan Görüntü, Kuzular Annelerine Böyle Kostu

Tarim ve hayvanciligin yogun bir sekilde yapildigi Yozgat’ta ilkbahar mevsiminin gelisini müjdeleyen koyun ve kuzu bulusmalari, renkli görüntüler olusturdu.

Yürekleri Isitan Görüntü, Kuzular Annelerine Böyle Kostu


Koyunlarin kuzulama döneminin baslamasiyla birlikte birçok ilde oldugu gibi Yozgat’ta da koyun kuzu bulusmalari birbirinden güzel görüntüler olusturuyor. Bahar mevsimiyle birlikte dogumu gerçeklestirilen koyunlar, bir süre yavrulariyla ayni mekanda birakiliyor. Daha sonra ayri yere konulan kuzular süt emmeleri için sabah ve aksam olmak üzere günde iki kere anneleriyle bir araya geliyor. Bulusma saatinin yaklasmasiyla koyunlar disarida, kuzular ise agillarda melemeye basliyor. Kapinin açilmasiyla birlikte anne ve yavrular birkaç dakika içinde ses ile kokulari sayesinde birbirlerini buluyor. O anlar ise renkli ve duygusal görüntüler olusturuyor. O anlar dron ile havadan görüntülendi.

"Günde iki kez kuzulari süt emmeleri için anneleriyle bulusturuyoruz"

Sorgun ilçesine bagli Kodalli köyünde küçükbas hayvan yetistiriciligi ile ugrasan 41 yasindaki Celal Yazir, “Köyümde küçükbas hayvancilikla ugrasiyorum, 500 hayvanim var. Günlük 2 kez kuzularimizi anneleriyle bulusturuyoruz. Sabah meraya otlamaya giden koyunlari ikindi vakti yavrulariyla bulusturuyoruz. Bir saat bir arada kaliyorlar, kokulari ve sesleri ile birbirlerini taniyorlar. Daha sonra koyun ve kuzulari ayiriyoruz. Koyunlar tekrardan meraya gidiyor. Günde iki kez kuzulari süt emmeleri için anneleriyle bulusturuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA