Izmir'de Ilkokul Ögrencilerine Ara Tatilde Göz Taramasi

Izmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsaminda 60 ilkokul ögrencisine ücretsiz göz muayenesi yapildi. Taramalarda birçok ögrencide göz kusuru teshis ettiklerini belirten Op.Dr. Yusuf Ziya Kaya, “Göz taramasi çok önemli. Bu sayede, görme kusuru olup bunun farkinda olmayan çocuklari da yakalama imkani bulduk” dedi.

Izmir'de Ilkokul Ögrencilerine Ara Tatilde Göz Taramasi


IEÜ Medical Point Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsaminda ara tatilde sosyal açidan dezavantajli 60 ilkokul ögrencisine Medical Point Hastanesi’nde ücretsiz olarak göz muayenesi yapildi. Ögrencileri, Göz Hastaliklari bölümünden Op.Dr. Mucize Yararcan Eranil ve Op.Dr. Yusuf Ziya Kaya muayene etti.

Projede yer almaktan ötürü çok mutlu olduklarini belirten IEÜ Medical Point Hastanesi Göz Hastaliklari bölümünden Op. Dr. Yusuf Ziya Kaya, “Oldukça güzel bir sosyal sorumluluk projesiydi. Biz de içinde yer almaktan dolayi çok mutlu olduk. Görme kusuru olup bunun farkinda olmayan çocuklari da yakalama imkani bulduk” dedi.



‘Çocuklarinizi en az 2 saat disari çikarin’

Son yillarda ilkokul çagindaki çocuklarda ‘miyopinin’ arttigina vurgu yapan Kaya, “Son zamanlarda miyopide ciddi bir artis var. Gelen çocuklarin bazilarinda da yakaladik. Genellikle yakinla hasir nesir olduklarindan yakini net görüyorlar. Bu yüzden göz büyümeye devam ediyor. Biraz uzaga baksalar göz büyümeyi birakacak ve miyopi belki orada kalacak. Yakin çalisma, dis ortamda az vakit geçirme, sokakta oynamama artisin en büyük sebepleri. Çocuklarin günde en az 2 saat disarida vakit geçirmelerini öneriyoruz. Çocuklar sokak oyunlari oynamalilar. Sokakta daha çok zaman geçiren çocuklarda miyop daha az görünüyor” dedi.



Ilkokul öncesi göz taramasi sart

Göz taramalarinin önemine de vurgu yapan Op. Dr. Yusuf Ziya Kaya, “Gözler birbirlerinden farkli numaraya sahipse beyin, düsük numaraya sahip gözü kullanmaya basliyor ve öbür gözü devre disi birakiyor. Buna da göz tembelligi deniyor. Göz tembelliklerini ne çocuk ne aile ne de ögretmen fark ediyor. Taramayla ortaya çikiyor. O yüzden ilkokula baslamadan çocuklari mutlaka muayeneye getirmeleri lazim. Bunu 4-5 yaslarinda yakalarsak 12 yasina kadar gözü çalistirir hale getiriyoruz. 12 yasinda sonra ne yazik ki tedavisi yok. En mükemmel gözlügü de kullansaniz ise yaramiyor. Bu sadece göz ölçümünde ortaya çikiyor. Bu yüzden taramalar çok önemli” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA