Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy'un Ramazan Bayrami Mesaji

Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy, Ramazan Bayrami nedeniyle bir mesaj yayimladi.

Eskisehir Valisi Hüseyin Aksoy, Ramazan Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi. “Ramazan Bayrami’nin ülkemize baris ve esenlik getirmesini diliyorum” diyen Vali Aksoy’un mesajin devaminda ise su ifadelere yer verdi:

“Degerli Eskisehirliler, medeniyetimizin mihenk tasi olan bayramlarimizdan bir bayrami daha huzur içinde karsilamanin mutlulugunu yasiyoruz. Bu bayram gününde, tüm Eskisehirlilere sevgilerimi, saygilarimi ve en iyi dileklerimi sunuyor, Ramazan Bayrami’nin ülkemize baris ve esenlik getirmesini diliyorum. Milletimiz için büyük anlam tasiyan bayramlar, birlik ve beraberligimizin simge günlerindendir. Toplumsal hayata heyecan ve hareketlilik getirir, insanlara umut asilar, dostluk, dirlik ve baris ortaminin olusmasina katkida bulunur. Bu nedenle, bayramlari anlam ve önemine uygun olarak kutlamali, birbirimize ve ülkemize karsi sorumluluklarimizi unutmamaliyiz. Bayramlar, insanlar arasinda karsilikli sevgi ve sayginin arttigi, güzel duygularin içtenlikle anlatildigi ve insanlarin birbirlerine daha çok özen gösterdigi özel günlerdir. Ayni düsünce ve degerler etrafinda bulusturan bayramlar, gönülleri yakinlastirmakta, kisisel çekismelerin, darginliklarin ve kirginliklarin unutulmasina, kardeslik ve iyilik duygularinin yesermesine imkân saglamaktadir. Bayramlar, toplumumuzda yardimlasma ve dayanismanin gerekliligini animsatmaktadir. Bireyleri kötülüklerden arindirarak iyiliklere, bireysel ve gündelik çikar kaygisinin ötesinde güzelliklere yöneltmektedir.

Bayramlari firsat bilerek bizleri bir arada tutan degerlerimize sahip çikmali, birlik ve beraberligimizi korumaliyiz. Yasamimizda sevginin, sayginin, kardesligin, hosgörünün, esitligin ve adaletin etkin kilinmasi için çaba göstermeliyiz. Ramazan Bayrami’nin Eskisehirliler, milletimiz, ülkemiz, Islam Alemi ve insanlik için dostluk ve barisa, sevgi ve kardeslige vesile olmasi temennisiyle tüm hemserilerimin ve Islam Alemi’nin Ramazan Bayrami’ni tebrik ediyor, saglik, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum.”
Kaynak: İHA