Bayramda Gida Boyali Fistikli Tatlilara Dikkat

Adanali tatli ustasi, ucuz tatlilara konulan katki maddeli ve gida boyali yer fistigina karsi uyararak, tatlida ucuz kullanilan kalitesiz malzemelerin zehirlenmelere yol açabilecegini söyledi.

Bayramda Gida Boyali Fistikli Tatlilara Dikkat
Ramazan Bayrami’na sayili günler kala, tatlicilari da telas sardi. Bayrama ikramlik tatli düsünenlerin tepsi tepsi siparisleri gelirken, tatli ustalari ise merdiven alti diye tabir edilen ucuz tatlilardaki oyunlara dikkat çekti.

“Kalitesiz malzemeler zehirliyor”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan tatlici Zeynep Geyik, Ramazan’da yogun siparis aldiklarini söyledi.

Geyik, “Ramazan Bayrami öncesinde yogun tatli siparisleri aldik. Insanlar eve gelen misafirlerine ikram etmek için künefe, katmer ve Adana Bombasi siparisi verdi. Bunlari hazirlamaya basladik. Yogun bir mesai yaparak siparisleri karsiliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Keyifle tatli yerken üzülmeyin”

Vatandaslarin tatliyi güvendikleri yerden almalarini tavsiye eden Geyik, “Vatandaslar tatlilari bildikleri, güvendikleri tatlicilardan almalilar. Maalesef son dönemlerde tatli yaparken hileleri de artmaya basladi.

Yer fistigini artik makinede ögütüyorlar ve gida boyasi ile boyayip kullaniyorlar. Vatandasin bunu anlamasi zor. Tatlida kullanilan kalitesiz yag kullanmak mide rahatsizliklarina yol açar ve zehirlenmeye neden olur. Iyi bir tatli ortaya çikartmak için kaliteden kaçinilmamasi gerekiyor. Keyifle tatli yerken üzülmeyin” dedi.



“Tüketici dikkat etmeli”

Ispanak ve yer fistiginin Antep fistigi gibi kullanildigini aktaran Zeynep Geyik, daha sonra sunlari söyledi:

“Kaliteli Antep fistigi kullanmak da tatlida çok önemlidir. Maalesef hile yapan isletmeler bizim sektörümüzde de var. Gida boyasiyla yer fistigini ögütüp Antep fistigi gibi kullanirlar. Ispanak dahi kullanan var. Tüketici yesil rengi görünce fistik saniyor. Ceviz yerine ise ayçiçegi çekirdegi içi kullaniliyor. Fiyat konusunda tüketici dikkat etmeli.”
Kaynak: İHA