Veteriner Hekimlerden 'Veteriner' Tepkisi

Kayseri Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Akgün Ergül; bazi sosyal mercilerde veteriner hekim is ilanlari paylasildigini fakat yanlis bilgilerle yazildigini söyleyerek, ”Oda ile diyalogu olmayanlar sosyal medya üzerinden yanlis bilgilerle ilan veriyor” dedi.

Veteriner Hekimlerden 'Veteriner' Tepkisi
Kayseri Veteriner Hekimleri Odasi Baskani Akgün Ergül, veteriner hekimlerin sadece hayvan sagligi tedavisinde degil çiftlikten sofraya kadar olan tüm süreçte olduklarini söyleyerek; “Öncelikle bizim Kayseri Veteriner Hekimleri Odasi, Türk Veteriner Hekimler Birligi’ne bagli 81 vilayetteki bölge ve il odalarinin içerisinden de biridir. Bizim 56 tane odamiz var, bizim odamiz da buraya bagli olan 600 tane üyesinin hepsinin özlük, çalisma haklariyla ilgili is ve islemler yapmaktadir. Bizim oda olarak esas görevimiz istihdami zorunlu personel dedigimiz kombinalarda, parçalama tesislerinde ki veteriner hekimlik deyince sadece hayvanin tedavisi ile ilgili bir meslek grubu degil, çiftlikten sofraya kadarki tüm asamalarda et, süt ve yumurta olsun, bunlarin üretim yerlerinde, pazarlama ve satis yerlerinde, depolama yerlerinde, her yerde veteriner hekimlerin kontrolü ve görevi vardir. Hal böyle olunca biz bu yerlerde odamizdan görevlendirdigimiz ve sözlesmelerini imzaladigimiz 120-130 civarinda veteriner hekim meslektasimiz da buralarda çalismaktadir. Her yil da bu sözlesmelerini güncel rakamlar üzerinden odamiza kayitlarini alarak tekrarlarlar” dedi.

Oda ile irtibati olmayan sosyal mercilerin yanlis bilgilerle veteriner hekimler için is ilanlari verdigini söyleyen Ergül, “Biz bu konuda firmalara da yeni mezun olmus veteriner hekim arkadaslarimiza da birçok is imkani saglamis ve firmalara da yardimci olmusuzdur. Tabi bazen firma sahipleri özellikle bir takim kurumlar araciligiyla sosyal mercilerde bunlarla ilgili yayinlar yapiyorlar. Iste bir personel aradiklari ile ilgili paylasimlar oluyor. Tabi burada bizim is tanimimiz meslek olarak ‘veteriner hekim’ olarak geçer. Burada ilan verenlerin odayla diyaloglari olmadigi için veya meslegin kapsamini, mahiyetini bilemedikleri için uygunsuz yazilmis durumlar olabiliyor. Biz veteriner hekimler sagligin, hayvanlardan gidalara ve insanlara bulasan birçok zoonoz hastaliklarin da koruyucusuyuz. Veteriner hekimlik meslegi üniversitelerde 5 yillik bir egitim süreci içerisinden geçer. Ayni zamanda da Ingilizce egitimi veren fakültelerimiz bulunmakta ve 6 yillik bir egitim süreci vardir. Bazen egitim süresini yanlis yazabiliyorlar diyaloglari olmadigi için. Ya da hekimlik mesleginin kriterlerini düzgün söyleyemiyorlar. Bunlar da bizleri ve meslektaslarimizi üzmüs oluyor. Onun için diyalog halinde olmak özellikle odayla da is birligi içerisinde olundugu zaman hem is imkanlari daha kolay olacak hem de böyle hos olmayan durumlarla karsilasmamis olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA