Tevfik Özlü Açiklamasi 'Risklerinizi Bilin, Sagliginizi Yönetmeyi Ögrenin, Tibbi Bakim Ve Önerileri Göz Ardi Etmeyin'

Medical Park Karadeniz Hastanesi Gögüs Hastaliklari Uzmani Prof. Dr. Tevfik Özlü, bu yil Dünya Saglik Günü’nün temasinin ’Saglik hakkimdir’ olarak belirlendigini belirterek, insanlarin risklerini bilerek, sagligi iyi yönetmeyi ögrenmesi ve tibbi bakim ile önerileri göz ardi etmemesi gerektigini söyledi.

Tevfik Özlü Açiklamasi 'Risklerinizi Bilin, Sagliginizi Yönetmeyi Ögrenin, Tibbi Bakim Ve Önerileri Göz Ardi Etmeyin'
Medical Park Karadeniz Hastanesi Gögüs Hastaliklari Uzmani Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Saglik Haftasi nedeniyle yaptigi açiklamada, "Dünya Saglik Örgütü’nün kurulusu olan 7 Nisan her yil Dünya Saglik Günü’dür. Bu yil Dünya Saglik Günü’nün temasi ’Saglik hakkimdir’ olarak belirlenmistir. Saglikli olarak dünyaya gelmek, saglikli kalmak, sagligini koruyup gelistirmek ve hastalik, sakatlik durumunda olabildigince sagligini geri kazanmak her insan için bir haktir. Ancak bu hakki kullanabilmek, sadece kisinin kendi çabasiyla mümkün olamaz. Saglikli çevre, temiz hava solumak, temiz içme ve kullanma suyu, saglikli beslenme, sagliga uygun barina kosullari, savaslarin ve göçlerin önlenmesi ile baris, bulasici hastaliklarin kontrolü, is ile çalisma kosullarinin bedensel ve ruhsal sagliga uygun hale gelmesi gibi toplumsal konular kisinin sagligini belirleyicidir" dedi.

Modern tibbin çözümleri sayesinde artik hasta ve hekimin is birligi ile mükemmel sonuçlar elde edebildiklerini dile getiren Özlü, "Bireysel olarak bizim de sagligimiz için yapmamiz gereken önemli belirleyici seyler vardir. Sagligimiz, hastaliklarimiz, tedavileri, risklerimiz, sagligimizi yönetmek, saglikli beslenme, bulasici hastaliklardan korunma, zararli aliskanliklardan uzak kalmak, hareketli yasam/spor, temizlik/hijyen, bol sivi almak, kaliteli ve yeterli uyku, stres yönetimi gibi konularda bilgilenmek ve dogru davranislar gelistirmek zorundayiz. Sagliginiz varsa çalisarak ve dogru yöntemleri kullanarak hayallerinize/hedeflerinize ulasabilirsiniz. Ama bazen kaybettiginiz sagliginizi sahip oldugunuz diger seylerle geri alamayabilirsiniz. Biz hekimlerin temel misyonu sagliginizi korumak ve gelistirmek ile saglik sorunlarinizin çözümünde size yardimci olmak ve varsa hastaliklarinizi tedavi etmek, sizi tekrar sagliginiza kavusturmaktir. Modern tibbin çözümleri sayesinde artik hasta ve hekimin is birligi ile mükemmel sonuçlar elde edebiliyoruz. Risklerinizi bilin, sagliginizi yönetmeyi ögrenin, tibbi bakim ve önerileri göz ardi etmeyin. Saglikli kalin saglikli yasayin. Biz size yardima her zaman haziriz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA