Tarihi Çarsi Bayrama Hazirlaniyor

Ahi Evran Külliyesi içerisinde yer alan ve Kirsehir’de AVM mantiginda bilinen ilk is merkezinde esnaf, bayram hazirliklarini tamamladi.

Tarihi Çarsi Bayrama Hazirlaniyor
Kirsehir’de 1482 yilinda Ahilik Teskilati’nin kurucusu Ahi Evran adina yaptirilan cami ve türbenin 2013 yilinda dönemin belediyesi tarafindan külliye alanina alinmasi sonrasi yeni bir görünüme kavusan ve bilinen AVM mantiginda bilinen ilk is merkezi olan çarsi, Ramazan Bayrami süresince halka hizmet sunacak. Çarsi esnafi bayram nedeniyle birçok üründe indirime gitti. Çarsi esnafindan Hüseyin Kiliçoglu, Kirsehir’de bayramla birlikte Ahi Külliyesi alaninda indirimli satis baslattiklarini söyledi.

Fatma Kaplan adli esnaf ise 15 yillik esnaflik süreci boyunca is merkezinde oldugunu ve bayram nedeniyle indirime gittiklerini belirtti.

Çarsi baskanligi görevini yürüten Ömer Gürler, "Sehirde alisveris merkezi yok ama tarihi bir is merkezi ve alisverisin odagi bir çarsi var. Enflasyona ragmen bizler ve esnaflarimiz indirime giderek halka hizmet sunacaklar" dedi.

2010 yilinda projelendirilen ve 2013 yilinda yapimina etap etap devam edilen Ahi Evran Külliyesi’nde yer alan alisveris merkezi yeniden ticaretin merkezi oldu.
Kaynak: İHA