Seyhan Belediye Baskani Seçilen Oya Tekin Mazbatasini Alip Görevine Basladi

Seyhan’in seçilmis ilk kadin belediye baskani Oya Tekin’in mazbatasini alip göreve basladi.

Seyhan Belediye Baskani Seçilen Oya Tekin Mazbatasini Alip Görevine Basladi
31 Mart Mahalli Idareler Seçiminde CHP’den Seyhan Belediye Bastan adayi olan ve seçimi kazanan Oya Tekin, adliyeden mazbatasini aldi. Tekin, mazbatayi aldiktan sonra beraberindekilerle kol kola yürüyerek belediyeye yürüdü. Baris Meydaninda gerçeklestirilen etkinlik saygi durusunda bulunulup, Istiklal Marsinin okunmasiyla baslatildi. Önceki dönemlerde görev yapan Il, ilçe baskanlari ve milletvekillerinin de katildigi mazbata töreninde CHP Il Baskani Anil Tanburoglu, Adana Milletvekili Müzeyyen Sevkin, Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Baskani Emrah Kozay, Yüregir Belediye Baskani Ali Demirçali, Seyhan, Çukurova, Yüregir, Sariçam basta olmak üzere bir çok Ilçe baskan ve yönetim kurulu üyeleri, Seyhan ve bir çok ilçenin meclis üyeleri katildi.

CHP Adana Milletvekili ve Genel Baskan Yardimcisi Burhanettin Bulut, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Ayhan Barut il disinda olmalari nedeniyle mesaj gönderdi.

Törenin ilk konusmasini CHP Seyhan Ilçe Baskani Ramazan Atikaslan yapti. Daha sonra CHP Adana Il Baskani Anil Tanburoglu, Milletvekili Müzeyyen Sevkin, Seyhan Belediye Baskani Oya Tekin ve Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar gerçeklestirdi.

Baskan Tekin yaptigi konusmada; “ Seyhanlilar, Adanalilar ne demistik yola çikarken, “çaresi yok usta biz kazanacagiz” biz inandik, biz inançla kenetlendik, biz inançla gece gündüz demeden çalistik ve biz kazandik” dedi.

Seyhan Belediye Baskani Oya Tekin, "tüm emegi geçenlere selam olsun" diyerek, "Bugün sizlerle; dogup büyüdügüm topraklara, ilk kadin belediye baskani olarak hizmet edecek olmanin, onurunu, gururunu ve heyecanini paylasiyorum. Bu tek basina bir partinin, bir adayin zaferi degildir. Bu bagimsizligimiz, özgürlügümüz için milli mücadele ruhuyla; haksizliga, adaletsizlige, zulme karsi birlikte basardigimiz bir haykiristir. Bu haykirisin sesi olma sorumlulugunu bana verdiniz. Adana’nin ilk kadin Belediye Baskanina verdiniz. Aldigim bu sorumlulugun agirliginin farkindayim ve bir Adanali olarak, bunun sevincini yasiyorum. Seyhan’i Cumhuriyetçi bir ruhla, esitlikle, adaletle ve kardeslikle yönetecegiz. Bize oy versin vermesin, herkesin yaninda, hizmetinde olacagiz. Karanliga karsi, aydinlik olacagiz. Temiz, seffaf, hesap verir olacagiz. Çocuklarimiza, gençlerimize ilham verecek, gelecege güvenle hazirlanmalarinda firsat esitligi taniyacak bir Seyhan için, söz veriyorum. Kadinlarimizi cam tavanlari kirarak, sosyal yasamda, is ve ev yasaminda güçlendirip üretimin içine çekmeye söz veriyorum" dedi

Konusmalarin tamamlanmasinin ardindan Baskan Tekin, baskanlik binasina geçerek devir teslim isleminin tamamlanmasini sagladi. Baskanlik odasina dolan yüzlerce vatandas ise Baskan Tekin ile fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA