Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi Kalici Ruhsatini Aldi

Nigde’de geçici ruhsat ile hasta kabulüne baslayan Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Agiz ve Dis Sagligi Merkezi kalici ruhsatini aldi.

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Agiz Ve Dis Sagligi Merkezi Kalici Ruhsatini Aldi
Agiz ve Dis Sagligi Merkezi bünyesinde Agiz Dis ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dali, Agiz Dis ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dali, Restoratif Dis Tedavisi Ana Bilim Dali, Protetik Dis Tedavisi Ana Bilim Dali, Çocuk Dis Hekimligi Ana Bilim Dali, Periodontoloji Ana Bilim Dali, Ortodonti Ana Bilim Dali ve Endodonti Ana Bilim dali olmak üzere toplam sekiz ana bilim dalinda üç doçent ve 9 doktor ögretim üyesi olmak üzere 12 ögretim elemani görev yapiyor. 2023 yilinin ocak ayinda hasta kabulüne baslayan merkez, henüz yeni kurulan bir dis hastanesi olmasina ragmen 17 bin 500 hastaya toplamda 36 bin 600 tedavi hizmeti verdi. Toplamda 60 unit, dört lokal müdahale odasi, bir adet lazer cihazi, bir adet dental tomografi, iki adet panoramik cihazi ve sefalometrik röntgen ataçmani, bir adet dental ultrasonografi cihazi, bir adet operasyon mikroskobu, bir adet sicak dolum cihazi, bir adet loop cihazi, bir adet irrigasyon cihazi, bir adet renk analizi sistemi ile 74 kisilik preklinik ögrenci laboratuvari, 46 kisilik simülasyon ögrenci laboratuvari, alçi laboratuvari bulunan Fakültemizde, ayrica birinci sinif düzeyindeki 46 ve ikinci sinif düzeyinde ise 30 aktif ögrencisi egitim görüyor. Konuyla ilgili açiklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, projesi bir yil içinde tamamlanarak hizmete giren Agiz ve Dis Sagligi Merkezi sayesinde agiz ve dis sagligini ilgilendiren ancak ileri derecede uzmanlik gerektirmesi nedeniyle üçüncü basamak dis tedavisi hizmeti alabilmek için çevre illerdeki üniversitelerin Dis Hekimligi Fakültelerine sevk edilen komplike vakalarda önemli ölçüde azalma oldugunu vurguladi. Rektör Uslu ayrica 2023 yilinda yaklasik 11 bin hastanin sehir disina sevki yerine merkezde tedavi edildigini belirterek Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesinin sürekli gelisen ve gelistiren bir yüksekögretim kurumu oldugunu vurguladi.

Rektör Uslu; “Fakültemizde gelistirilecek bilimsel proje, arastirma gelistirme faaliyetlerinin ise sanayiye aktarilarak katma degere dönüstürülmesiyle dental uygulamalarda kullanilan ilaç, malzeme ve cihazlarin üretilmesi ile gelistirilmesine de destek olunmaktadir. Merkezimizi bölgenin en güçlü agiz ve dis sagligi kompleksi yapmaya yönelik çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Aldigimiz Kalici Ruhsatin Üniversitemize ve Nigde’mize hayirli olmasini temenni ederim” dedi.

Kaynak: İHA