Kazakistan'daki Selde 2 Can Kaybi

Kazakistan’da siddetli yagis ve karlarin erimesiyle meydana gelen selde 2 kisi hayatini kaybederken, tahliye edilenlerin sayisi 72 bin 29 oldu.

Kazakistan'daki Selde 2 Can Kaybi
Kazakistan’da siddetli yagislar ve karlarin erimesi sonucu meydana gelen sel nedeniyle tahliye çalismalari sürüyor. Kazakistan Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, selin etkili oldugu bölgelerde 16 bin 78’i çocuk 72 bin 29 kisinin tahliye edildigi bildirildi.

Açiklamada, 7 bin 255’i çocuk 14 bin 368 kisinin geçici barinaklara yerlestirildigi açiklanirken, selin vurdugu bölgelerde yürütülen arama kurtarma çalismalarinin 7 helikopter, bin 300 araç ve 12 bin 455 kisiyle yürütüldügü bildirildi.

Öte yandan, halihazirda Atirav, Aktöbe, Akmola, Kostanay, Bati Kazakistan, Kuzey Kazakistan ve Pavlodar bölgelerinde toplam 3 bin 686 ev ve bin 822 yazlik evin sular altinda kaldigi kaydedildi.

Bakanlik tarafindan yapilan bir baska açiklamada Atirav bölgesindeki Kulsari kentinde su basan evlerini kontrole gittikleri sirada traktörleri devrilen 2 kisinin hayatini kaybettigi belirtildi. Kazak yetkililer, bölge halkini güvenlik önlemlerine uyulmasi ve izinsiz bir sekilde geçici barinaklardan ayrilmamalari konusunda uyardi.
Kaynak: İHA