Israil'in Gazze'nin Güneyinden Çekilmesine Ilk Yorum ABD'den Geldi

Israil’in bugün erken saatlerde tüm kara kuvvetlerini Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinden çekmesinin ardindan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby yaptigi açiklamada, çekilmenin yeni bir operasyon plani dogrultusunda degil, askerlerin “dinlenip yenilenmeleri” için oldugunu söyledi.

Israil'in Gazze'nin Güneyinden Çekilmesine Ilk Yorum ABD'den Geldi
Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilarinda 6 ay geride kaldi. Bölgenin dört bir yaninda bombardimanini sürdüren ve binlerce sivili öldüren Israil güçleri, bugün Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinden çekildi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Iletisim Koordinatörü John Kirby ise bugün açiklanan kismi çekilmeye iliskin konustu.

Çekilmenin yeni bir operasyon plani dogrultusunda gerçeklesmedigini belirten Kirby, “Dört aydir sahadalar. Aldigimiz haberlere göre yoruldular ve kendilerini yenilemeye ihtiyaçlari var” dedi.

Israil Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafindan bugün yapilan açiklamada, “98. Komando Tümeni, 4 aydir operasyon yürüttügü Han Yunus’tan görevini tamamlayarak dün gece saatlerinde çekildi” ifadeleri kullanilmis, bölgede yalnizca bir tugayin görevine devam ettigi aktarilmisti.
Kaynak: İHA