Güroymak'ta Çikan Olaylarla Ilgili Valilik Açiklama Yapti

Bitlis’in Güroymak ilçesinde seçim sonucunu protesto eden sahislara polis müdahale etti. Protestocu 14 kisi gözaltina alinirken Bitlis Valiligi’nden açiklama geldi.

Güroymak'ta Çikan Olaylarla Ilgili Valilik Açiklama Yapti


Bitlis’in Güroymak ilçesinde dün aksam saatlerinde seçim sonucunu protesto etmek için Mus Karayolu’nu konteynirlarla kapatip, konteynirlari atese veren ve belediye binasina tas ve sopalarla saldiran bir gruba polis müdahale etti. Müdahale sonucunda Ilçe Emniyet müdürü dahil 5 polis hafif yaralanirken, 14 sahis gözaltina alindi.

Olayla ilgili Bitlis Valiliginin yaptigi açiklamada, “31.03.2024 tarihinde gerçeklestirilen yerel seçimlerin sonuçlarini protesto etmek amaciyla; 06.04.2024 günü ilimiz Güroymak ilçesinde DEM Partili sahislar toplanarak basin açiklamasi yapmis, sonrasina Yeniden Refah Partisi üyeleri ve taraftarlari Ilçe SKM önünde toplanmis, Mus karayolunu çöp konteynirlari ile kapatarak ve konteynirlari atese vererek öncelikle kaymakamlik ve belediye binasina dogru yürüyüse geçmis, belediye binasinin camlarini kirmis, görevli polislere tas, sopa ve çesitli cisimlerle saldirmislardir. Tüm uyarilara ragmen grubun dagilmamasi üzerine gruba usule uygun olarak müdahale edilmis, yol trafige açilmis, Kamu Malina zarar vermek, görevli memura mukavemet, trafik güvenligini tehlikeye düsürmek ve 2911 sayili kanuna muhalefet suçlarindan 14 (on dört) sahis gözaltina alinmis, Güroymak Ilçe Emniyet Müdürümüz dahil 5 bes personelimiz hafif yaralanmistir” denildi.
Kaynak: İHA