ÇEKÜS Poliklinikleri Vatandaslari Bekliyor

Erzurum Sehir Hastanesi’nde Çocuk, Ergen, Kadin Ve Üreme Sagligi (ÇEKÜS) poliklinigi vatandaslara bir çok konuda destek oluyor.

ÇEKÜS  Poliklinikleri Vatandaslari Bekliyor
Dr. Aybüke Gözde Gültekin Uçar, toplumun en önemli yapi tasi olan aile kurumunu saglam ve saglikli temeller üzerine kurmanin, bireylerin hem kendi yasamina hem de topluma olan katkilarini artirdigini belirterek, “Bu kapsamda Bakanligimiz tarafindan ücretsiz sunulan üreme sagligi ve evlilik öncesi danismanlik hizmetleri bulunmaktadir. Bu hizmetler ile ergenlik, evlilik, gebelik gibi önemli dönemlerin saglikli bir süreç halinde geçirilebilmesi adina dogru bilgi, tutum ve davranis kazandirilmaya çalisilmaktadir. Bu kiymetli hizmete bagli oldugunuz Aile Sagligi Merkezlerinden ve Müdürlügümüze bagli ayri bir birim olarak Erzurum Sehir Hastanesi B blok -2. katta bulunan ÇEKÜS Birimi polikliniklerimizden ulasabilirsiniz.” dedi.

“Evlilik öncesi danismanlik veriliyor”

Dr. Aybüke Gözde Gültekin Uçar, Erzurum Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Bülten’inde yaptigi degerlendirmede, kadin ve erkek her bireyin yasamlari boyunca normal büyüme ve gelisme sürecinden kaynaklanan üreme ve cinsel saglik ihtiyaçlarina yönelik saglikli cinsel yasam, sorumlu ebeveynlik hakkinda danismanlik alabilecegini ifade ederek, “ Evlilik öncesi danismanlik alarak evlilik sürecine güvenle baslayabilirsiniz. Evlilik öncesi bakilan laboratuvar tetkiklerinde cinsel yolla bulasan enfeksiyonlar, kan uyusmazligi, talasemi, spinal musküler atrofi (SMA) taramalarini yaptirabilir ve evlilik raporu alabilirsiniz. Çiftlerin çocuk sahibi olma kararlarinda kendilerine uygun ve istedikleri zamanda gebelik sürecinin planlanmasi, güvenli sekilde ilerlemesi, gebe misafirhanesi ve saglikli dogum konusunda bilgi alabilirsiniz. Bebek bakimi ve sagligi konusunda egitim/bilgi alabilirsiniz. Emzirme süreci konusunda destek, danismanlik alabilirsiniz. Bebek sagligi, çocuk sagligi, ergen sagligi, kadin sagligi, menopoz ve andropoz süreci ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Rahim agzi kanseri taramasini yaptirabilirsiniz.”
Kaynak: İHA