Çanakkale Savaslari Mobil Müze Tiri Karapinar'da Ziyaretçileriyle Bulustu

Kültür ve Turizm Bakanligi Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanliginca hazirlanan "Çanakkale Savaslari Mobil Müze Tiri", Türkiye turu kapsaminda Karapinar’da ziyaretçileri ile bulustu.

Çanakkale Savaslari Mobil Müze Tiri Karapinar'da Ziyaretçileriyle Bulustu
Cumhuriyet Meydanindaki Mobil Müze Tira her yastan insan büyük ilgi gösterdi. Çanakkale Savaslari’ndan kalma materyaller bulunan Mobil Müzede, 17 metrekarelik alanda sergileme yapiliyor. Gezici müzede, led ekranlarla muharebelerin baslangicindan sonuna kadar yasananlar kronolojik sirayla anlatiliyor. “Çanakkale Savaslari Mobil Müzesi” cepheden günümüze ulasan savas objelerini, askerleri betimleyen heykelleri ve çesitli görsel içeriklerin yansitildigi ekranlariyla ziyaretçilerine adeta o günleri yeniden yasatiyor. Özellikle tarihî yarimadaya gelemeyecek olan dezavantajli gruplara bu mirasi ulastiran müze her yastan insan tarafindan dikkatlice ziyaret ediliyor.

Karapinar Ilçe Millî Egitim Müdürü Ahmet Içalan, “Çanakkale ruhunu ülkemizin her yerinde hissedip yasatmaliyiz. Çanakkale Mobil Müze insanlarimizin dikkatini Çanakkale’ye çekmek, Çanakkale’yi daha iyi anlatmak ve anlamak için çok önemli” dedi.

Kaynak: İHA