Taksi Bulamayinca, Cip Çalip Onunla Da Kaza Yaptilar

Adana’da 2 arkadas park halindeki bir otomobili “Eve gidecek taksi bulamadik, ne güzel araba” diyerek çaldi. Süpheliler çaldiklari araçla iki farkli otomobile de çarparken kisa sürede polis tarafindan yakalandi.

Taksi Bulamayinca, Cip Çalip Onunla Da Kaza Yaptilar
Olay, 3 Nisan günü Seyhan ilçesine bagli Resatbey Mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre, birlikte alkol alan Alican U. (32) ve Fatih A. (23) daha sonra sokak aralarinda gezmeye basladi.

Gezdikleri sirada Hakan K.’a ait cipi görünce çalmaya karar verdiler. Süpheliler aracin kapisini açip bindikten sonra koltugun altinda bulunan anahtar ile çalistirdilar.

Süpheliler araci çalistirdiktan sonra kaçarken park halindeki bir otomobile ve baska bölgede yine park halindeki farkli otomobile çarpti. Bu anlar anbean güvenlik kameralarina yansidi.

Araci çalinan Hakan K.’in ihbari üzerine bölgeye Oto Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler güvenlik kameralarini incelediginde hirsizligi Alican U. ve Fatih A.’in yaptigini tespit etti. Süpheliler olaydan birkaç saat sonra evlerinde kiskivrak yakalandi.

Süphelilerden Alican U.. ifadesinde,” Fatih ile birlikte alkol aldik. Eve gidecek taksi bulamadik. Tesadüfen yolda park halindeki araci gördük. Alican, ‘Arabaya bak. Ne güzel araba’ dedi.

Sonrasinda kapisini açip içeriye girdi. Anahtari da üzerindeydi. Alican arabayi çalistirdi; yola çiktik ama kaza yapinca da korkup kaçtik” dedigi ögrenildi.

Diger süpheli ise Fatih A. ise, ”Alican ile birlikte alkol aldik. Eve gidecek taksi bulamadik. Yolda giderken, park halindeki araba dikkatimi çekti. Hosuma gitti. Kapisi açik, anahtari da üzerindeydi” ifadesini verdigi bildirildi.

Süpheliler emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Araç sahibi Hakan K. ise otomobilinde teknik bir ariza oldugunu, bu yüzden de sol ön kapi ve bagajinin kilitlenmedigini, olay günü de aracinin bu kusuru görünmeyecek sekilde park edip, kontak anahtarini da sürücü koltugunun altina gizledigini söyledigi bilgisine ulasildi.
Kaynak: İHA