Define Hayali Adliyede Bitti, Deliller El Arabasi Ile Tasindi

Define bulma hayali ile Bolu’dan Bartin’in Amasra ilçesine gelen 6 kafadar, Ilçe mezarligindaki tarihi kemeri kazdi. Tam teskilat kazi yapan ve çalismalara kendilerini kaptiran kafadarlar, yanlarina kadar sokulan polisleri bile fark edemedi. Yakalanan sahislardan biri, adliyeye çikartildigi esnada gazetecilere, ’’Her sey devletimiz için’’ mesaji verdi.

Define Hayali Adliyede Bitti, Deliller El Arabasi Ile Tasindi
Edinilen bilgiye göre, aksam saat 21.00 siralarinda Amasra ilçe mezarligina giren ve montunun altinda demir çubuk gizlemeye çalisan sahsi gören vatandaslar polisi arayarak ihbarda bulundu. Harekete geçen Amasra ilçe Emniyet Müdürlügü devriye ekipleri mezarlik içerisinde tarihi kemerlerin oldugu bölgede isik yandigini ve kalabalik bir gurubun bulundugunu tespit etti. Devriye ekiplerinin çagrisi üzerine bölgeye çok sayida ekip takviye olarak gönderildi. Bu esnada bir an önce defineyi bularak, çikarmak hayali kuran 6 kisi, jeneratör, kazma, kürek ve beton delici gibi malzemelerle yogun bir sekilde çalismasini sürdürdü. Mezarlik çevresini saran ekipler, sessizce isigin ve kalabaligin bulundugu yere kadar sizmayi basardi. Yogun çalisma temposu ve jeneratör sesi gibi nedenlerden polislerin geldigini bile fark etmeyen kafadarlar, bir anda ekiplerle karsi karsiya kaldi. Türk filmlerini aratmayacak sahne yasayan kafadarlar, yanlarina kadar sokulan ve kolay gelsin diyen polisler ile göz göze gelince büyük sok yasadi. Trajikomik bir operasyonla yakalanan sahislar, hakkinda Amasra Cumhuriyet Savciligi tarafindan sorusturma baslatildi. Tarihi kemerleri kirarak define aradiklari belirlenen 6 kisi gözaltina alinirken olay yerinde yapilan incelemede jeneratör, projektör, akaryakit, battaniye, beton delici, kazma, kürek, demir levye gibi malzeme ve ekipman ele geçirildi.

’’Her sey devletimiz için’’

Bolu’dan geldigi belirlenen 6 kafadarin suçlarini inkar ettigi ve yanlarinda ele geçirilen malzemeleri de kendilerine ait olamadigini söyledigi ögrenildi. Kafadarlarin sosyal medya gruplarinda define bulma vaadiyle kandirilarak Amasra’ya gönderildigi tahmin edilirken, sahislarin suçlarini inkar ettigi ögrenildi. Bolu’dan geldigi belirlenen 6 kafadarin yanlarinda bulunan malzemelerin de kendilerine ait olmadigini söyledigi ögrenildi.

Sahislar sorgularinin ardindan adli makamlara sevk edildi. Amasra adliyesine götürülen sahislardan biri ise kameralara siyasi bir isaret yaparak, ’’Her sey devletimiz için’’ mesaji verdi.

Deliller el arabasi ile tasindi

Sahislarin ardindan ise ele geçirilen malzeme ve deliller de adliyeye tasindi. Battaniye akaryakit, projektör gibi malzemeler posetlerle içerisinde adliyeye tasinirken, jeneratör, demir levye, kazma, kürek, gibi deliller ise yine olay yerinde yakalanan el arabasi ile tasindi
Kaynak: İHA