CHP'den Hatay Il Seçim Kurulu'nun Mazbata Kararina Iliskin Açiklama

Hatay Il Seçim Kurulu’nun Hatay Büyüksehir Belediye Baskanligi mazbatasini Mehmet Öntürk’e vermesi kararina iliskin CHP’den yapilan açiklamada “YSK’da Hatay’a iliskin itirazlarimiz devam ederken alinan bu karar bizim nezdimizde hükümsüzdür” denildi.



CHP, Hatay Il Seçim Kurulu’nun Hatay Büyüksehir Belediye Baskanligi mazbatasini Mehmet Öntürk’e vermesi yönündeki kararina iliskin açiklama yayimladi. CHP Genel Merkezi’nden yapilan açiklamada, Yüksek Seçim Kurulu’nda Hatay’a iliskin itirazlarimiz ile ilgili süreç devam ederken sadece maddi hatalari tespit edip düzeltmemizden dolayi bile aradaki fark 2569’a düsmüsken Hatay’da iktidar ve Il Seçim Kurulu eliyle is oldubittiye getirilmeye çalisilmaktadir. YSK sistemine göre Hatay Büyüksehir Belediye baskanliginda 38 bin 899 geçersiz oy bulunmaktadir. Yani iki aday arasindaki farkin yaklasik 15 kati olan oy geçersizdir. Bu oylarin seçimi sonucuna etki edebilecegi açiktir. Hatay Il Seçim Kurulu’nun aldigi karar bu nedenle seçim hukukuna göre degil siyasi saiklere göre alinmistir” ifadelerine yer verildi.



“YSK’da, Hatay’a iliskin itirazlarimiz devam ederken alinan bu karar bizim nezdimizde hükümsüzdür”

Itiraz olan seçim çevrelerinde itiraz süreci devam ettigi müddetçe mazbatanin verilmeyecegine iliskin YSK kararinin, Hatay Il Seçim Kurulu tarafindan yok sayildiginin vurgulandigi açiklamada “YSK’da Hatay’a iliskin itirazlarimiz devam ederken alinan bu karar bizim nezdimize hükümsüzdür. YSK’nin bu karari Il Seçim Kurulu tarafindan yok sayilmaktadir Anayasayi tanimayan Anayasa Mahkemesi kararlarini yok sayan Yargitay Üçüncü Ceza Dairesi’nden sonra seçim hukukunda en üst yetkili kurulan Yüksek Seçim Kurulunun karari Il Seçim Kurulu tarafindan yok sayilmaktadir. Bu karari yok sayan Il Seçim Kurulu’nun itiraz süreci devam ederken verdigi bu mazbata da mesru degildir. Bu nedenle YSK’ya itirazlarin devam etmesinden dolayi mazbatanin verilmesinin engellenmesi için yarin sabah saat 08.00’de basvuruda bulunacagimizi kamuoyuna duyururuz” denildi.
Kaynak: İHA