Bayramda Bungalov Tatili Planlayanlar Dikkat Açiklamasi Tatiliniz Zehir Olmasin

Gölü ve dogasiyla tatilcilerin cazibe merkezi haline gelen Sakarya’nin Sapanca ilçesindeki bungalovlar, özel günlerde vatandaslarin ilk tercihi oluyor. Ramazan Bayrami’na sayili günler kala ilçedeki bungalovlarin doluluk orani yüzde 80’i asarken, dolandiricilara karsi ise uyarilarda bulunuldu.

Bayramda Bungalov Tatili Planlayanlar Dikkat Açiklamasi Tatiliniz Zehir Olmasin
Essiz güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabanci ziyaretçilerin ilgi odagi olan Sapanca, Istanbul’a yakinligi sayesinde en çok tercih edilen mekanlar arasinda yerini aliyor. Istanbul ve Ankara basta olmak üzere büyüksehirlere yakinligiyla her yil çok sayida yerli ve yabanci tatilciyi agirlayan Sapanca, en çok tercih edilen tatil mekanlari arasindaki yerini koruyor. Adeta tatil beldesi havasi bulunan ilçede bulunan bungalovlar ise vatandaslarin ilk tercihi oluyor. Yesili, dogasi ve gölü ile turistlerin cazibe merkezi olan ilçede bulunan ahsap bungalov evlerin doluluk orani dikkat çekiyor. Özel günlerde de ilk tercih arasinda yer alan evler, günler hatta haftalar öncesinden rezerve ediliyor. Ramazan Bayrami öncesinde de doluluk oranina yaklasan evlerde, isletmecilerin telefonlari susmuyor.

Bayrama sayili günler kala ilçedeki bungalovlarin doluluk orani yüzde 80’e ulasti. Vatandasin ilk tercihleri arasinda yer alan bungalovlar ise dolandiricilarin da hedefi halini aliyor. Artan talep ile birlikte son dönemde sosyal medya üzerinden sahte ‘kiralik bungalov’ ilanlari ile dolandirilan insanlarin sayisi da endise olusturuyor. Sapanca Villa ve Bungalov Isletmecileri Dernegi (SAVIBU) Baskani Ali Safa Alaçam, talebin arttigi tatil dönemlerinde bungalov dolandiricilarin tuzagina düsülmemesi için uyarilarda bulundu.

“Isletmenin varligini teyit etmeniz gerekiyor”

Sapanca’da bungalov tatili yapmak isteyen ve aklinda soru isareti kalan kisilerin SAVIBU ile iletisime geçerek akillarindaki soru isaretlerini giderebileceklerini aktaran Alaçam, “Ramazan Bayrami tatili sebebiyle ilçe genelimizde villa ve bungalov isletmelerine yogun talep var. Su anda doluluk orani yüzde 80’i geçmis durumda. Muhtemelen birkaç gün içerisinde de yüzde 100 doluluga ulasmis olacagiz. Maalesef bu yogun talep dönemlerinde özellikle bayramlarda ve simdi yaz sezonu da yaklasiyor, özellikle sosyal medya üzerinden sahte hesaplar açilarak insanlar tuzaga düsürülmeye çalisiliyor. Gerçek isletmelerin görselleri, videolari kopya olarak bu sahte hesaplardan dolandiricilik faaliyetleri yürütülüyor. Sapanca ve Türkiye’de daha çok bu tarz tatil tipine ilgi duyanlarin çok dikkatli olmasi gerekiyor. Bunlarla ilgili yapabileceginiz birkaç öneride bulunmak istiyorum; Sapanca bölgesinde villa, bungalov tatili yapmak istiyorsaniz kesinlikle dernegimiz SAVIBU’ya ulasarak karsiniza çikan isletmenin, varligini teyit etmeniz gerekiyor. Dernegimize, iletisimde oldugunuz yerin görselini, sayfasini iletirseniz, çalisanlarimiz hizlica bakarak geri dönüs saglayacaklar ve gerçek mi, sahte mi oldugunu söyleyeceklerdir. Size görsellerde sunulan evi muhakkak canli görüsmeyle yani telefon üzerinden görüntülü sekilde görmelerini tavsiye ediyoruz. Sunduklari ev ile gördügünüz ev ayniysa güvenilebilirsiniz. Kiralanacak bungalov bölgemizde ise SAVIBU degilse de görüntülü görüsmeyle size sunulan yeri görerek rezervasyonu saglikli bir sekilde yaptirabilirsiniz” dedi.



“Bayram döneminde 8 ila 12 bin lira arasinda degisiyor”

Dolandiricilarin, en ucuz fiyata maksimum hizmeti veriyormus gibi göründüklerini de ifade eden Ali Safa Alaçam, “Günlük 5 bin liranin altina müstakil konaklayabileceginiz bungalov yok yani özellikli olarak çünkü isitmali havuz, jakuzi isteniyor. Bazi bungalovlar biraz daha uygun olabilir ama bu donanimdaki evler minimum 5 bin liradan basliyor. Bayram dönemlerinde 8 ila 12 bin lira arasinda degisebiliyor fiyatlar; yerine, konforuna, donanimina ve lükslügüne göre rakamlarda degisiklik oluyor. Fiyatlari da arastirarak, dolandirilabilme ihtimallerini oradan bile fark edebilirler aslinda. Çünkü dolandiricilar en ucuza, maksimum hizmet veriyormus gibi bir propaganda yürütüyor” diye konustu.



“Insanlarin hayalleri yikiliyor”

Dolandiricilarin, tatil için planladiklari hayallerinin yikilmamasi için çalistiklarini söyleyen Alaçam, “Bize artik ortalama her gün bine yakin basvuru geliyor, insanlar görüstükleri yerleri soruyorlar. Bu sorgulama ile birlikte geçen seneye göre daha iyiyiz yani hesaplarin yaklasik yüzde 50-60’i sahte çikmaya basladi.

Vatandaslarin bu konuda biraz daha bilinçlendigini görüyoruz ama hala dolandirilan çok sayida insan var. Bizden haberi olmayanlar, kurulan tuzaklardan bilgisi olmayanlar var. Magdur olan insanlari görünce bizler de çok üzülüyoruz. Hayalleri yikiliyor insanlarin, dolandirilmak bir yana bütün planladiginiz, hayal ettikleriniz yikiliyor. Biz buna müsaade etmek istemiyoruz, isletmelerimiz ile misafirlerimizi, güvenli bir sekilde bulusturarak keyifli bir tatil yapmalarini, güzel hatiralarla Sapanca’dan veya bu tatil türünden evlerine dönmelerini istiyoruz” seklinde konustu.



“Dolandiricilar yüzünden Sapanca’nin adi kötü anilmaya basladi”

Dolandiricilar sebebi ile ilçenin adinin da kötü anilmaya basladigina deginen Ali Safa Alaçam, “Dolandiricilar kötü niyetli kisiler yüzünden Sapanca’nin adi kötü anilmaya basladi.

Ama öyle degil. Burasi dogal güzelligi olan, cennetin bir bahçesi gibi bir yer. Gölümüz, dagimiz, derelerimizle ve farkli tasarim bungalov evlerimizle biz misafirlerimizi bekliyoruz. Burada yasayabilecekleri güzel anlar var, güzel ortamlar sunuyoruz. Kötü niyetli insanlara, bu firsatçilara imkan tanimayin. Tatil yapmak için burayi tercih etmek isteyen ancak aklinda soru isaretleri bulunan vatandaslar, dernegimizin de web sitesini de inceleyebilirler. Ve üye isletmeler bölümünden de dilediginiz isletme ile temasa geçerek tatilinizi yapabilirsiniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA