YSK'dan 2 Ilçe Için Yapilan Karara Ret

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Isparta’nin Aksu ve Çorum’un Ugurludag ilçelerinde oylarin yeniden sayilmasi ve seçimin yenilenmesi taleplerini reddetti.

31 Mart yerel seçimlerine dair süreç devam ediyor. Siyesi partilerin Il ve ilçe seçim kurullarina yaptiklari itirazlarinin ardindan Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) gelen itirazlar da kurul tarafindan degerlendirilerek sonuca variliyor.

Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ugurludag Ilçe Baskanligi temsilcileri tarafindan 7 bin 67 seçmenin oy kullandigi 35 sandik için ‘geçersiz kabul edilen 92 oyun yeniden sayilmasi’ istemiyle itirazda bulunmustu. YSK’de yapilan kurul toplantisi sonucunda MHP’nin ‘oylarin yeniden sayilmasi’ talebi reddedildi. Çorum Ugurludag’da AK Partili Remzi Ipek seçimi 13 oy farkla MHP’li Zeki Ipek’in önünde kazanmisti.

Isparta’nin Aksu ilçesinde ise CHP tarafindan mevcut Belediye Baskani AK Partili Veli Kahraman ile CHP’li Mehmet Çetin arasinda geçen seçimde, 1 oy ile seçimin galibi belirlendi. Resmi olmayan sonuçlara göre, seçimi kazanan Veli Kahraman oldu. Durum üzerine CHP ‘seçimin yeniden yapilmasi’ talebiyle itirazda bulundu. Yine YSK’de yapilan kurul toplantisi sonucunda CHP’nin itirazinin reddedilmesi kararini verildi.

Yayin yasagini delenlere suç duyurusu

Ayrica YSK seçim gününe iliskin de bir karar aldi. YSK, seçim günü yayin yasagini delenler hakkinda Cumhuriyet Bassavciligi’na suç duyurusunda bulundu.

YSK yarin da gelen itirazlari görüsmeye devam edecek.
Kaynak: İHA