Seçimi Kazanip Mazbatasi Iptal Edilen Muhtar Adayi Açiklamasi 'Rakibim Adresimi Sildirdi' Dedi

Adana’da seçimi kazanan muhtar mahallede oturmadigi gerekçesiyle mazbatasi ikinci olan adaya verildi. Seçimi kazanan muhtar isyan ederek, “35 yildir Yesilbaglar Mahallesindeyiz, adayligimi açikladigimdan beri adresim üç dört defa silindi” dedi.

Seçimi Kazanip Mazbatasi Iptal Edilen Muhtar Adayi Açiklamasi 'Rakibim Adresimi Sildirdi' Dedi
Yüregir ilçesine bagli Yesilbaglar Mahallesi’nde 35 yildir ikamet eden Isa Karagöz, 13 ay önce muhtarlik adayligini açikladi.

31 Mart Mahalli Idareler Seçimlerinin sonuçlarinda Karagöz, bin 300 oy alarak birinci olurken Ahmet Kirtay 700 oy ile ikinci oldu. Ancak Kirtay, Karagöz’ün adresinin mahallede olmadigini öne sürerek ilçe seçim kuruluna itirazda bulundu. Itiraz üzerine yapilan incelemede Karagöz’ün adresinin mahallede olmadigi belirlenerek, mazbata seçimi ikinci sirada tamamlayan Kirtay’a verildi.

“35 yildir Yesilbaglar’da oturuyorum”

Seçimi kazandigi halde muhtar olamayan Isa Karagöz, ”35 yildan beri Yesilbaglar Mahallesinde oturuyorum. Yani dogma büyüme Yesilbaglar’dayiz. Ben bundan yaklasik 13 ay önce muhtarlik adayligimi açikladim. Adayligimi açikladigimdan beri benim adresim üç dört defa silindi. E-Devlet’ten bakiyorum, E-devletimde adresin gözükmüyor. Kaymakamliga gidiyorum ne oldu diye soruyorum. Cevap alamiyorum. Kim silmis diyorum, polisler gelip buraya bakmislar kimse yokmus diye silinmis cevabini aliyorum. Bende bakiyorum tamam burada madem ikamet etmiyorum, adresi tekrardan aliyorum. Tekrardan benim adresim siliniyor” dedi.

“Yüksek Seçim Kurulu adayligimi onadi”

Isa Karagöz,” Seçime bir ay kala il seçim kurulana gittim. Kimligi verdim, dedim ki kimligime bakabilir misiniz? Ben burada aday olabilir miyim? Yada yarin bir gün muhtarligi kazandigimda adresimde oynamadi oldu sikinti çikar mi dedim. Cevap olarak hiçbir sikinti olmaz, muhtar olabilirsin hiçbir sikinti engel yok dendi” sözlerine yer verdi.

“Rakibim kayitlarimi sildiriyordu”

Yesilbaglar Mahallesi’nde seçimi kazandigini vurgulayan muhtar adayi Karagöz, “Seçimi kazandiktan sonra bayagi bir farkla aldim. Kazandiktan sonra bir baktim kaydimi silen rakibim Ahmet Kirtay, ben bunun bilincindeydim. Kendisi ugrasiyordu benimle. Ögrendi benim kazanacagimi, bütün kayitlarimi hep kendi sildiriyordu” dedi.

“Mazbatasini almaya gidince aci gerçekle karsilasti”

Karagöz, ”Mazbatami almaya gittigimde bir baktim, itiraz var dediler. Kim itiraz etmis? Ahmet Kirtay, neye itiraz etmis? Sen burada oturmuyormussun. Ben burada ne demek oturmuyorum? Benim adres kayitlarimin hepsi burada, dogma büyüme Yesilbaglar gözüküyor. Farkli bir mahalle gözüküyor mu diye sordugumda gözükmedigini söylüyorlar. O zaman benim adresim nerede? Ben oyumu da burada kullandim. Cumhurbaskanligi oyunu da burada kullandim. Tüm oylarimi burada kullandim hiçbir sikinti yok. Mazbatami almaya gittigimde size vermiyoruz dendi. Haksiz görülmüsüm, burada oturulmadigim gerekçesiyle. Oturmadigima daire bir belge var mi? Kanit var mi? Yok. Bir baktim direkt rakibim olan mevcut muhtara mazbatayi teslim ettiler” seklinde konustu.

Kaynak: İHA