Sason'da Ögretmen Ve Ögrenciler Fidan Dikimini Geleneksel Hale Getirdi

Batman’in Sason ilçesinde Yücebag Borsa Istanbul Yatili Bölge Ortaokulu’nda ögretmen ve ögrenciler fidan dikimi gerçeklestirdi.

Sason'da Ögretmen Ve Ögrenciler Fidan Dikimini Geleneksel Hale Getirdi
Okulda geleneksel hale gelen fidan dikim etkinligini 5 yildir devam ettirdiklerini belirten Yücebag Borsa Istanbul Yatili Bölge Ortaokulu Müdürü Hamdi Çelebi, etkinlik sayesinde ögrencilerde çevre bilinci olustugunu ve okulun çevresinin adeta küçük bir ormana dönüstürüldügünü söyledi.

"YIBO’da Bir Dikili Agacim Olsun" sloganiyla doganin güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere daha yesil bir dünya birakmak için ögrenci, ögretmen ve personelle bir araya gelerek okulun çevresine yeni fidanlar diktiklerini belirten Çelebi, "Geleneksel olarak her yil düzenledigimiz ’YIBO’da Bir Dikili Agacim Olsun’ etkinligi çerçevesinde hep birlikte okulumuzun bahçesine nefes aldiracak ve doganin dengesini koruyacak fidanlar diktik. Biz bu etkinlikler sayesinde sadece okulumuzun çevresini yesillendirmekle kalmayarak, ögrencilerimizde de çevre bilincini asiladik. Bu etkinligimizi önümüzdeki yillarda da sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA