AOSB'de 5 Sanayi Parseli Açik Artirma Ile Satisa Sunulacak

Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi, sinirlari dahilinde bulunan 5 sanayi parselini tahsis/satis ihalesini açik artirma usulü ile yapilacak.

AOSB'de 5 Sanayi Parseli Açik Artirma Ile Satisa Sunulacak
Ihale yapilacak olan arsalara iliskin sartnamenin, imar durumlari, basvuru için gerekli belge ve bilgilerin https://www.adanaorganize.org.tr adresinden temin edilebilecegi bildirildi.

Son basvuru tarihinin 3 Mayis saat 17.00 olarak açiklandigi tahsis/satis ihalesinin 10 Mayis günü saat 10.00’da, AOSB Bölge Müdürlügü Seyhan Salonu’nda yapilacagi kaydedildi.

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar, 50 yillik geçmisi bulunan Adana OSB’nin, gerek Adana’nin cografi konumu, gerekse bölgenin ulasim basta olmak üzere bulundurdugu yatirim avantajlarinin yani sira katilimcilarina sunduklari imkanlar sayesinde cazibesini korudugunu, gelecekte potansiyelinin daha da yüksek olacagini ifade etti.

“ADANA’YA ILGI ARTACAK”

Akpinar, Türkiye ve dünyadaki konjonktürel hareketlerin önümüzdeki süreçte Adana’ya bir ilginin yogunlasacagini gösterdigini, bu nedenle gerek Adana ölçeginde ve gerekse AOSB olarak hazirlikli olunmasi gerektigine dikkati çekerek, sunlari söyledi:

“Ulastirma ve Altyapi Bakanligimizin Dogu Akdeniz Ana Konteyner Limani’nin Yumurtalik ilçesinde yapilacagini açiklamasi, Yumurtalik ilçesinin Petrokimya Endüstri Bölgesi ilan edilip , Yumurtalik Serbest Bölgesi’nde 1 milyar dolarlik petrokimya tesisi kurulmasi çalismalari, Ceyhan Endüstri Bölgesi, Ceyhan OSB, Kimya OSB, Sera OSB, Karatas Su Ürünleri OSB gibi yatirimlar söz konusu. Kisaca Adana’nin dogusunda bir sanayi kümelenmesi var. Bu nedenle olusacak talepleri karsilamak için hazirliklarimizi sürdürüyoruz."

22 MILYON METREKARELIK ALAN VAR

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar, sanayinin dogru planlanmasi adina genislemenin bir stratejisi olmasi gerektigine vurgu yaparak, sunlari kaydetti:

"Ülkemizdeki çogu Organize Sanayi Bölgesi sehir içinde kalmis olmasi nedeniyle genisleme olanaklari yok. Bu manada OSB’miz biraz daha avantajli. Su an itibariyle toplamda 22 milyon metrekarelik alanimiz var. Bunun yaklasik üçte ikisi faal olarak kullaniliyor. Geri kalan üçte birlik kismin, yani yaklasik 6 milyon metrekarenin, hazirliklarini tamamladik, kamulastirma, arazi edinim süreçlerini bitirdik, ihale islemlerine geçiyoruz. Önümüzdeki iki yil içerisinde tüm altyapilariyla beraber 6 milyon metrekarelik alan tamamlanmis olacak.”

AOSB’NIN ALTYAPI KALITESI

Bölge Müdürü Akpinar, günün en yeni teknolojileriyle olusturduklari altyapinin kalitesinden de söz ederek, sözlerini söyle sürdürdü:

“Elektrik, dogalgaz, atik su, kullanma suyu hatlarimizin yerlestirilmesi ve yollarin hazirlanmasi gibi çalismalari kapsayan altyapi hizmetlerimiz Türkiye’deki sanayi bölgeleri açisindan oldukça avantajli. Bunlari hayata geçirirken uzun vadedeki ihtiyaçlari dikkate aliyoruz. Örnegin geçen yil hayata geçirilen ikinci trafo merkezimizle önümüzdeki on yilda kapasite sorunu yasamayacagimizi öngörüyoruz. Benzer bir sekilde kullanma suyu ve atik su hizmetlerinde Türkiye’nin en büyük tesislerinden birine sahibiz.”

“ALAN OLARAK 30 YILIN IHTIYACINI KARSILAYABILIRIZ”

Bölge Müdürü Akpinar, ilave olarak 30-35 milyon metrekarelik bir alani daha AOSB bünyesine katmaya çalistiklarini belirterek, söyle konustu:

“Bu da su demektir; önümüzdeki 20 yilin ihtiyacini karsilayabilecek bir alana sahip olacagiz. Bunlar çok büyük alanlar, su andaki 22 milyon metrekareden yüzde 50 daha büyük bir yerden bahsediyorum. Bu alan ile birlikte Türkiye’nin en büyük alanina sahip OSB’si olacagiz. Buralarin hazirlanmasinin da ciddi bir emek ve sermaye gerektireceginin altini çizmek isterim.”

AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpinar, yaklasik 6 yildir Adana’da göre yaptigini, bu kentin dünyanin sayili sehirleri arasinda olabilecek potansiyele sahip oldugunu gördügünü, tarimi, ticareti, sanayisi ile Adana’nin çok ciddi bir cazibe merkezi olacagini sözlerine ekledi.

Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), 2022 yilinda da 4’ncü ilave alanda bulunan 4 adet sanayi parselini basvuru sahipleri arasinda yapilan kura çekimi ile tahsis etmisti.
Kaynak: İHA